Társoldalunk:

Megszerezte a Haas stratéganőjét a Sauber

2016.09.13. 15:11

Ruth Buscombe kisebb sztár lett a paddockban, miután nagyban neki köszönhetően gyűjtött meglepetéspontokat Romain Grosjean a Haas-szal. Hirtelen eltűnt, de Malajziában visszatér.

Tovább folytatja mérnöki gárdájának erősítését az anyagi problémák miatt korábban meggyengült, de a tulajdonosváltás óta stabilizálódó Sauber. Ezúttal a Haas csapat korábbi stratégiája, a 26 esztendős Ruth Buscombe csatlakozik hozzájuk a Malajziai Nagydíjtól.

Buscombe neve az idei szezon elejéig nem csenghetett igazán ismerősen, pedig 2012-től a Ferrarinál a szimulációk fejlesztésével, 2013-tól pedig a versenystratégiák kidolgozásával foglalkozott. 2015 végén távozott a Scuderiától, és az olaszok támogatásával elindított Haas csapat stratégája lett.

Erősítés érkezik a SauberhezForrás: AFP/Andrej Isakovic

Jó helyzetfelismerésének köszönhetően az amerikai istálló az első két futamán rögtön értékes pontokat szerzett, Romain Grosjean az Ausztrál Nagydíjon úgy lett 6. helyezett, hogy csak a piros zászlós szakasz alatt cserélt kereket, és a francia pilóta Bahreinben is az 5. helyre ért oda Buscombe hatékony taktikájának köszönhetően.

Az ausztrál hölgy viszont júniusban váratlanul távozott a Haas csapattól, de nem korábbi munkahelye hívta vissza, hanem a szintén Ferrari motorokat használó Saubernél kötött ki. Új csapatának nagy szüksége van a tudására, mert egyelőre pont nélkül az utolsó, 11. helyen állnak a konstruktőri világbajnokságban, és korábban még soha sem fordult elő, hogy kiszoruljanak a legjobb tíz csapat közül.

Monisha Kaltenborn, a Sauber csapatfőnöke azt is elárulta, hogy jövőre elsősorban a tehetség, és nem a pénzügyi háttér alapján választják majd ki a versenyzőiket. Marcus Ericsson szinte biztosan marad a csapatnál – az új tulajdonos elsősorban hozzá köthető -, de Felipe Nasrt a Williamsszel is összefüggésbe hozták. Kaltenborn kijelentette, hogy egyelőre nem aktuális a jövő évi felállásuk bejelentése.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!