Räikkönen már csak a 2. helyre hajt a Ferrarival

Forma-1, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari, Olasz Nagydíj
Scuderia Ferrari's Finnish driver Kimi Raikkonen drives during the first practice session at the Autodromo Nazionale circuit in Monza on September 2, 2016 ahead of the Italian Formula One Grand Prix. / AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
Vágólapra másolva!
A 2007-es világbajnok elismerte, hogy az idén megint nem tudják legyőzni a Mercedest, ezért az egyetlen céljuk, hogy legalább a 2. helyet visszaszerezzék a Red Bulltól.

A múlt hétvégén rendezett Olasz Nagydíjon a Ferrari elnök-vezérigazgatója, Sergio Marchionne kénytelen volt elismerni, hogy az idén kudarcot vallottak a fejlesztések terén. Ennek leglátványosabb jele, hogy bár a Scuderia autói végre problémamentes versenyt futottak, Monzában a Mercedes simán legyőzte őket, és csupán annak örülhettek, hogy a Red Bull pilótáit legyőzték.

Erre szükség is volt, mert a Ferrari gyenge nyári teljesítménye miatt ellenfelük meglepetésre 11 pontos előnyt tudott kiépíteni a konstruktőri világbajnokság 2. helyén, köszönhetően Sebastian Vettel kieséseinek, a nyári pontveszteségeknek, és a Red Bull rendszeres dobogós eredményeinek. Kimi Räikkönen jobb híján elismerte, hogy már nem is a Mercedesre összpontosítanak.

Räikkönen az idén még szeretne dobogóra állni Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

„Nyilvánvalóan a 2. helyezettek akarunk lenni, mert az idén már nem nyerhetünk” – utalt a világbajnokságra. „Akkor persze lehet esélyünk, ha a másik csapat (autói) egyáltalán nem érnek célba. Néhány versennyel ezelőtt viszont a 2. helyet is elvesztettük. Az előző két hétvégén jó irányba tartottunk, fejlődtünk, és remélhetőleg ez a következő futamokon is így marad.”

A Ferrari szerint a nyári szünetben kialakított új szervezeti felépítésük kezdett működni, de a korábbi technikai igazgató, James Allison menesztése, és Dirk de Beer leváltása az aerodinamikai vezető posztjáról aligha okozott kézzelfogható formajavulást a Scuderiánál. Egyelőre azt is nehéz megmondani, hogy a Német Nagydíj óta fejlődtek-e egyáltalán, mert

Spa és Monza kifejezetten a Ferrari jellegének kedvezett, a Red Bull autójával összevetve.

„Szerintem biztosan lesznek még lehetőségeink” – nyilatkozta Räikkönen, amikor arról kérdezték, hogy Monzában volt-e az utolsó reális esélye arra, hogy dobogóra állhasson. „A célunk mindig az, hogy egyre jobb eredményeket érjük el, aztán majd meglátjuk” – használta kedvenc szófordulatát. „Továbbra is a lehető legjobban kell dolgoznunk, és biztos vagyok abban, hogy elérjük a dobogót.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!