Hamilton megosztozott Rosberggel a pénteki feladatokon

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes AMG Petronas, Olasz Nagydíj
Mercedes AMG Petronas F1 Team's British driver Lewis Hamilton drives during the first practice session at the Autodromo Nazionale circuit in Monza on September 2, 2016 ahead of the Italian Formula One Grand Prix. / AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
Vágólapra másolva!
Gondtalan napot teljesítettek a Mercedes versenyzői, mindössze a gumiteszt jelentett többletmunkát számukra. Közös erővel készültek a futamra és az időmérőre, Rosbergnek e téren még akad teendője.

A mezőny fölé magasodtak a Mercedes versenyzői az Olasz Nagydíj pénteki szabadedzésein. Lewis Hamilton és Nico Rosberg megosztozott a tréningek 1. helyein, de a többiek nem voltak veszélyesek rájuk. Mindössze néhány hibaüzenet Rosberg autóján, és Hamilton elfékezései jelentkeztek említésre méltó problémaként, de az Ezüstnyilak alapvetően akadálytalanul haladtak a szombati időmérő felé.

„Monzában mindig csodálatos vezetni, a rajongók is mindig támogatnak minket” – nyilatkozta Hamilton. „A két edzésen jól tudtunk haladni a programunkkal, és a hosszú etapos tempónk jónak tűnt.”

Hamilton volt délután a leggyorsabb - még több kép a galériában! Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

„Megosztottuk a gumikeverékeket Nico és köztem, hogy minél többet tanulhassunk az időmérő és a verseny előtt. Elég erősnek tűnünk, de még ki kell elemeznünk az adatokat. Magabiztos vagyok, hogy fel tudjuk venni a versenyt a többiekkel” – nyilatkozta az előző két Olasz GP győztese.

Hamilton nem tért ki arra, hogy a sikánokban többször is elfékezte magát,

Rosberg pedig hibaüzeneteket látott a kijelzőjén délelőtt és délután is. A 9 pont hátrányban lévő versenyző elismerte, neki még maradt házi feladata az időmérő előtt.

mert egy körön nem volt 100%-os a második edzés alatt. Mindhárom gumi etapjainak adatait ki kell elemeznünk a két edzés után. Így is remek visszatérni Monzába, a Tifosi mindig erődemonstrációt tart, és nagyszerű, hogy még legalább három évig visszajövünk ide” – utalt a Bernie Ecclestone által bejelentett szerződéshosszabbításra.

Van még mit csiszolni az autón - további képek a galériában! Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Paddy Lowe, a Mercedes technikai csapatvezetője „meglehetősen normálisnak” nevezte a pénteki programjukat, mivel csak a Pirelli kísérleti abroncsainak próbálgatásával foglalkoztak a rutinfeladataik mellett. Lowe is megjegyezte, hogy a balansszal kapcsolatban még van dolguk, az autóikkal egyébként nem volt problémájuk.

A Hamilton és Rosberg között megosztott gumitaktika lehetőséget teremtett számukra, hogy már pénteken képet kapjanak az abroncsok viselkedéséről alacsony és magas üzemanyszinttel egyaránt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!