A Williams fél, hogy visszacsúszik a középmezőnybe

Forma-1, Belga Nagydíj, Felipe Massa, Williams
Williams Martini Racing's Brazilian driver Felipe Massa drives during the first practice session at the Spa-Francorchamps circuit in Spa on August 26, 2016 ahead of the Belgian Formula One Grand Prix. / AFP PHOTO / JOHN THYS
Vágólapra másolva!
Már a 4. helyet is elvesztették a konstruktőri világbajnokságban, és ez érzékenyen érintheti a pénzügyeiket. Tudják, hol kell a gondjaik forrását keresni.

A konstruktőri bajnokság 3. helyének elérését tűzte ki minimális célként a Williams, de a nyári szünet után már a 4. helyet is elvesztették a Force Indiával szemben. Claire Williams csapatfőnök helyettes az ESPN-nek elismerte, hogy a gumik kezelésével és az aerodinamikával is gondjaik akadtak, és a jövőt sem látja fényesnek.

„Aggódom, mert a visszaesés a bajnokság 4. helyére azt jelenti, hogy elég sok dollárt elbukunk a jogdíjbevételek terén, és ezt nem engedhetjük meg magunknak. Nagyon keményen kell dolgoznunk, hogy visszaszorítsuk őket” – utalt a Force Indiára, ami 2 pont előnyre tett szert a grove-i istállóval szemben, így szoros csata várható a két csapat között a szezon végéig.

2014-ben még a 2. helyért küzdhettek, az idén már a 4. sincs meg Forrás: AFP/John Thys

„Tudom, hogy a Force India nem is kívánna többet, mint a 4. hely elhódítását, de ez számunkra hihetetlenül elkeserítő lenne” – ismerte el Williams, és rámutatott, a jelenlegi mezőnyben a teljesítmények alapján szinte mindig foglalt az első hat hely, ezért csak akkor számíthatnak sok pontra, ha a legjobb istállók problémákkal szembesülnek.

„Ezért eléggé aggódom” – utalt a Force India elleni csatára. „Nem ezt akartam, és a jelenlegi helyzet annak köszönhető, hogy volt néhány csalódást keltő versenyünk olyan pályákon, amelyeken ki kellett volna használnunk, hogy kedvezett az autónknak. Sok hibát vétettünk” – ismerte el Claire Williams.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!