Hamilton: Nagy kár lenne, ha Alonso visszavonulna

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes AMG Petronas, Fernando Alonso, McLaren Honda, Belga Nagydíj
HAMILTON Lewis (gbr) Mercedes GP MGP W07 and ALONSO Fernando (spa) Mclaren Honda MP4 31 ambiance portrait during the 2016 Formula One World Championship, Belgium Grand Prix from August 26 to 28 in Spa -Francorchamps, Belgium - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok Spában is elmondta, kiszáll az F1-ből, ha a jövő évtől nem lesznek izgalmasabbak az autók. Hamilton tagadta, hogy ő törte meg ellenfele pályafutását.

Az elmúlt hetek-hónapok során Fernando Alonso többször is figyelmeztette az F1-es közvéleményt, hogy ha a jövő évi szabályváltozások révén nem lesz izgalmasabb az autók vezetése, elhagyja a világbajnokságot. Alonso elsősorban azt nehezményezi, hogy a pilóták csak ritkán használhatják ki autóik valódi teljesítményét, mert mindig spórolniuk kell valamivel, általában a gumikkal vagy az üzemanyaggal. Korábbi csapattársa, Lewis Hamilton szerint ez jövőre sem lesz másként.

A Mercedes pilótája 2007-ben pont az újdonsült kétszeres világbajnok csapattársaként mutatkozott be az F1-ben. Meglepetésre, Hamilton a szezon derekától már fel tudta venni a versenyt Alonsóval, konfliktus alakult ki köztük, végül a spanyol idejekorán, az év végén elhagyta a McLarent, és később a Ferrarinál is csak futamokat nyert. Hamilton Spában tagadta, hogy ő törte meg Alonso pályafutását.

Tisztelik egymást Forrás: DPPI media/Florent Gooden

„Én nem így érzem” – felelte az El Pais kérdésére. „Nagyon sokat tanultam abban az időszakban, és szerintem ő is. Utána mindketten döntéseket hoztunk, ezek révén kerültünk oda, ahol most vagyunk. Őszintén nem hiszem, hogy nagy hatással voltam az ő jelenlegi helyzetére. Számomra ő még mindig a legjobb versenyzők egyike, és imádnám, ha a McLaren adna neki egy autót, amivel a győzelmekért küzdhetne, és újra csatázhatnék vele.”

Hamilton és Alonso évekig nagyon rossz viszonyban volt egymással, de miután a spanyol először elhagyta a McLarent, rendezték konfliktusukat, és kölcsönös tisztelet alakult ki közöttük. A háromszoros világbajnok korábban azt mondta, olyan számára Alonso, mint Ayrton Senna számára Alain Prost volt, a kétszeres világelső pedig úgy vélte, Hamilton megérdemli, hogy Sennához hasonlítsák az eredményeit.

Oda-vissza előzték egymást Belgiumban Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Dursun Aydemir

„Fernando 35 esztendős, keresett már elég pénzt, versenyzett már eleget, és gyűjtött elég tapasztalatot is. Legenda lett, úgyhogy megdolgozott a visszavonulásért. Minden évben a világbajnoki címért kellene küzdenie, de nincs erre esélye. Szerintem jól viseli a mostani időszakát, ugyanebben a helyzetben én nem biztos, hogy képes lennék a mezőny végén versenyezni egy olyan csapattal, aminek az élen kellene lennie.

A Belga Nagydíjon az a furcsa helyzet állt elő, hogy sorozatos motorcserék miatt Hamilton és Alonso az utolsó rajtsorból indult. A futamot végül a brit zárta előrébb a versenyképesebb Mercedesszel, de Alonso a kaotikus első körök alatt megmutatta, hogy a középmezőnybe való McLarennel is jó teljesítményre képes. Eleinte Hamiltont is megelőzve a 4. helyen haladt, majd végül a 7. pozícióban ért célba.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!