Társoldalunk:

Hamilton: Nagy kár lenne, ha Alonso visszavonulna

2016.08.29. 19:25

A kétszeres világbajnok Spában is elmondta, kiszáll az F1-ből, ha a jövő évtől nem lesznek izgalmasabbak az autók. Hamilton tagadta, hogy ő törte meg ellenfele pályafutását.

Az elmúlt hetek-hónapok során Fernando Alonso többször is figyelmeztette az F1-es közvéleményt, hogy ha a jövő évi szabályváltozások révén nem lesz izgalmasabb az autók vezetése, elhagyja a világbajnokságot. Alonso elsősorban azt nehezményezi, hogy a pilóták csak ritkán használhatják ki autóik valódi teljesítményét, mert mindig spórolniuk kell valamivel, általában a gumikkal vagy az üzemanyaggal. Korábbi csapattársa, Lewis Hamilton szerint ez jövőre sem lesz másként.

A Mercedes pilótája 2007-ben pont az újdonsült kétszeres világbajnok csapattársaként mutatkozott be az F1-ben. Meglepetésre, Hamilton a szezon derekától már fel tudta venni a versenyt Alonsóval, konfliktus alakult ki köztük, végül a spanyol idejekorán, az év végén elhagyta a McLarent, és később a Ferrarinál is csak futamokat nyert. Hamilton Spában tagadta, hogy ő törte meg Alonso pályafutását.

Tisztelik egymástForrás: DPPI media/Florent Gooden

„Én nem így érzem” – felelte az El Pais kérdésére. „Nagyon sokat tanultam abban az időszakban, és szerintem ő is. Utána mindketten döntéseket hoztunk, ezek révén kerültünk oda, ahol most vagyunk. Őszintén nem hiszem, hogy nagy hatással voltam az ő jelenlegi helyzetére. Számomra ő még mindig a legjobb versenyzők egyike, és imádnám, ha a McLaren adna neki egy autót, amivel a győzelmekért küzdhetne, és újra csatázhatnék vele.”

Nagy kár lenne, ha Fernando a jövő év végén visszavonulna. Nem tenne jót a Forma-1-nek, ha egy ilyen szintű tehetség elveszne.”

Hamilton és Alonso évekig nagyon rossz viszonyban volt egymással, de miután a spanyol először elhagyta a McLarent, rendezték konfliktusukat, és kölcsönös tisztelet alakult ki közöttük. A háromszoros világbajnok korábban azt mondta, olyan számára Alonso, mint Ayrton Senna számára Alain Prost volt, a kétszeres világelső pedig úgy vélte, Hamilton megérdemli, hogy Sennához hasonlítsák az eredményeit.

Oda-vissza előzték egymást BelgiumbanForrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Dursun Aydemir

„Fernando 35 esztendős, keresett már elég pénzt, versenyzett már eleget, és gyűjtött elég tapasztalatot is. Legenda lett, úgyhogy megdolgozott a visszavonulásért. Minden évben a világbajnoki címért kellene küzdenie, de nincs erre esélye. Szerintem jól viseli a mostani időszakát, ugyanebben a helyzetben én nem biztos, hogy képes lennék a mezőny végén versenyezni egy olyan csapattal, aminek az élen kellene lennie. Nagyszerű lenne újra megküzdeni vele.”

A Belga Nagydíjon az a furcsa helyzet állt elő, hogy sorozatos motorcserék miatt Hamilton és Alonso az utolsó rajtsorból indult. A futamot végül a brit zárta előrébb a versenyképesebb Mercedesszel, de Alonso a kaotikus első körök alatt megmutatta, hogy a középmezőnybe való McLarennel is jó teljesítményre képes. Eleinte Hamiltont is megelőzve a 4. helyen haladt, majd végül a 7. pozícióban ért célba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!