Vágólapra másolva!
Sergio Marchionne egyértelműen kijelentette, hogy a jövőben is megválnak bárkitől, aki a Ferrarinál nem hozza az eredményeket. Úgy véli, még rá is vonatkozik, hogy a kitűzött célokat el kell érniük.

A nyári szünet előtti eredményekhez képest ígéretesen alakult a Ferrari számára a Belga Nagydíj időmérő edzése, a futamot viszont már elbaltázták a versenyzőik elsősorban Sebastian Vettel miatt, aki balesetet idézett elő saját maga, valamint Kimi Räikkönen és Max Verstappen részvételével.

A történtek, és az újabb elszalasztott dobogós helyek annyira felbőszítették Maurizio Arrivabenét, hogy a futam után nem akart nyilatkozni a Sky Sportsnak, mert úgy vélte, csak olyat tudott volna mondani, amit megbánt volna. Egy nappal korábban, Sergio Marchionne, a Ferrari elnök-vezérigazgatója kijelentette, mindenkitől kész megválni, aki nem hozza az elvárt eredményeket.

A Ferrari még nem jött ki a gödörből Forrás: AFP/Loic Venance

„A Belga Nagydíjon nem rossz eredmény a második rajtsor, főleg Räikkönen és Vettel hibáit elnézve” – idézte Marchionnét a Motorsport.com. A Ferrari első embere a római LUISS egyetemen tartott előadást az időmérő után, és kitért arra is, hogy a nyári szünet előtt alaposan átszervezték a Scuderia technikai felsővezetését. James Allison közös megegyezéssel távozott a technikai igazgatói posztról, és Dirk de Beert is leváltották az aerodinamikai részleg éléről.

– utalt arra, hogy Mattia Binotto lett az istálló technikai vezetője, de átszervezték körülötte a munkacsoportokat, és többé már nem egy karizmatikus személyiség határozza meg az autók tervezésének filozófiáját.

Ez a szabály mindenkire igaz, még rám is” – jelentette ki az olasz-kanadai üzletember, aki sorra halmozza az állásokat, és szinte kirobbanthatatlannak tűnik a FIAT-Chrysler, valamint a Ferrari éléről. „Kötelességünk elérni azokat a célokat, amiket meghatároztunk magunknak” – tette hozzá.

Dobogóra várták az autóikat

A Ferrari a nyári szünet előtt zsinórban három alkalommal is lemaradt a dobogóról, majd Belgiumban is pórul jártak Vettel és Räikkönen incidensei miatt. Arrivabene a futam után nem akart belemenni abba, hogy ki hibázott, mindössze a rideg tényeket említette. „Nagyon jól rajtoltunk, majd jött a baleset az 1-es kanyarban, és sérült autókkal teljesítettük a futamot. Ez a valóság, ha van megbeszélni valónk, azt a megfelelő helyen tesszük majd meg.”

de sajnos a baleset az 1-es kanyarban tönkretette a futamunkat” – kesergett. „Annak legalább örülhetünk, hogy a komoly sérülések ellenére az autónk végig gyorsnak és állóképesnek bizonyult. A csapat is erősnek mutatkozott a pályán és Maranellóban egyaránt.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!