Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok valószínűleg rálicitál Lewis Hamiltonra, és újabb motorcsere után a mezőny végéről rajtol majd Belgiumban. Jenson Button szerint ő akár az egyik Ferrarit is elkaphatja.

Lewis Hamiltonéhoz hasonló hétvége köszöntött Fernando Alonsóra is Belgiumban: A McLaren pilótái új specifikációjú Honda erőforrást kaptak, de míg Jenson Button autójában hibátlanul üzemel az új fejlesztés, Alonsónál már kétszer is elromlott. Ez a spanyol szerint a szerencsén is múlik, de azt mondta, alaposan ki kell vizsgálni a történteket, miután mért kör nélkül kiesett az időmérőről.

„Már a harmadik szabadedzés után láttunk problémákat, de nem volt időnk kijavítani az időmérőig. Csupán 500 métert tudtam megtenni a Q1-ben, szóval valami nagyon nem stimmelt. Rájöttünk már néhány dologra, amit jövőre meg kell erősítenünk, ezért a helyzet pozitív oldalát nézzük, és próbáljuk ezt a hibát legközelebb elkerülni” – jelentette ki Alonso.

Ez eddig nem Alonso hétvégéje Forrás: AFP/Olivier Matthys

„Jó irányba tartunk, de meg kell találnunk, hogy mi az, ami még mindig sérülékeny az erőforrásban. Jövőre olyan motorra van szükségünk, amivel a világbajnokságért küzdhetünk.”

Alonso autójába valószínűleg még egy új erőforrást be kell szerelni, így még Lewis Hamilton is elé kerülhet a rajtrácson. A McLarennek viszont örömre is van oka, mert Jenson Button bejutott a Q3-ba, és bár csak a 9. lett, a hátránya nem jelentős az élmezőny mögött.

Buttonnak meglehet az egyik Ferrari? Forrás: DPPI media/Frederic Le Floc H

„Az biztos, hogy ma nem volt több az autóban, önkívületben vagyok a helyezésem miatt” – nyilatkozta Button. „Nem számítottunk arra, hogy ennyire előre végzünk az időmérőn, úgyhogy le a kalappal a csapat előtt. A Honda új erőforrása mindenképpen javulást hozott, nem is keveset. Ez volt az idei legjobb időmérőnk, és ez a 9. helyet érte Spában.

„Mégis jól sikerült. Nagyon örülök a körömnek, olyan volt, mint amikor 2012-ben a pole pozícióban voltam itt, sőt talán még annál is jobb. A futamon jobban szokott teljesíteni az autónk, mint az időmérőn, ezért meglátjuk, mi lesz jövőre. A hosszabb etapokon vállalható a tempónk, úgyhogy a Williamsszel mindenképpen felvesszük a versenyt, talán az egyik Ferrarival is.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!