Társoldalunk:

Verstappen exmérnöke a Sauberhez igazolt

2016.08.23. 19:14

A svájci istálló a tulajdonosváltás után megkezdte vérszegény technikai stábjának bővítését és az év elején elvesztett szakemberek pótlását. Első fogásuk Xevi Pujolar, aki vezető versenymérnök lesz.

A Spanyol Nagydíj előtt nemcsak Max Verstappen, hanem rutinos mérnöke, Xevi Pujolar is távozott a Toro Rossótól, azonban meglepetésre pályafutásuk nem közösen, a Red Bullnál folytatódott. Pujolar parkolópályára került, de a Sauber színeiben hamarosan visszatér az F1 mezőnyébe.

A 43 esztendős barcelonai szakember korábban a Jaguar, a HRT, a Williams és a Red Bull gárdájánál is dolgozott, májusi távozásáig pedig a Toro Rossót erősítette. A Sauber szerint Pujolar már náluk áll alkalmazásban, és a Szingapúri Nagydíjon tér vissza a pályára.

Xevi Pujolar a Toro Rossótól érkezikForrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Peter Fox

Pujolar a vezető versenymérnöki feladatokat veszi át a pozíciót ideiglenesen betöltő Paul Russelltől, aki ezentúl a pályán és a gyárban folyó mérnöki munka összehangolásával foglalkozik majd.

Ez a Sauber első komolyabb megállapodása, amióta a csapat új tulajdonosokhoz került. A Longbow Investment azután vásárolta meg Peter Sauber és Monisha Kaltenborn részvényeit, hogy a svájciak anyagilag mélypontra kerültek, folyamatosan csúsztak a fizetésekkel, és több szakemberüket is elvesztették az év elején.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!