Társoldalunk:

Hamilton beteg testvére kitartásából merít erőt

2016.08.23. 11:51

A háromszoros világbajnok úgy érzi, 30 évesen életének legjobb időszakába lépett. Tapasztaltabb, és jobban megérti az embereket is. Sokat tanult fogyatékkal élő testvérétől is.

Pályafutása tizedik F1-es szezonját teljesíti a háromszoros világbajnok Lewis Hamilton 2016-ban. A McLaren korábbi pártfogoltja 22 esztendősen, Fernando Alonso csapattársaként mutatkozhatott be a világbajnokságban. Második próbálkozásra, 2008-ban világbajnok is lett, utána viszont hosszú aszály következett számára, számos hullámvölggyel, magánéleti problémákkal és botrányokkal tűzdelve.

Hamilton a 2013-as szezonra átigazolt a Mercedeshez, emiatt eleinte sokan őrültnek tartották, de az eredmények őt igazolják. Ezzel párhuzamosan leépítette munkakapcsolatát édesapjával, Anthony Hamiltonnal, és szakított barátnőjével, Nicole Scherzingerrel is. Féltestvére, Nicolas viszont továbbra is fontos része az életének, az ő kitartása is inspirálja Hamiltont.

Hamilton a monacói győzelmet ünnepli testvérévelForrás: DPPI media/Florent Gooden

„Szerintem öregszem, és ahogy elértem egy bizonyos életkort, mások küszködéseit is jobban megértem” – nyilatkozta Hamilton a Motorsport.com-nak, amikor arról kérdezték, hogy mitől lett érettebb az évek során.

Sok embernek vannak nehéz időszakai, láttam a testvéremet felnőni."Nicolas egy ritka fejlődési rendellenességgel, cerebrális parézissel született, amelynek fő tünete a mozgásfogyatékosság. Ezért csak gyógyászati segédeszközökkel tud járni, de ez sem akadályozza meg abban, hogy módosított túraautókkal versenyezzen és videójátékok fejlesztésébe is bekapcsolódjon. Bár Lewis összehasonlíthatatlanul sikeresebb életet él, mindig is felnézett öccsére, aki gyakran a helyszínre is elkíséri őt.

Lewis és Nicolas Hamilton a 2007-es Belga NagydíjonForrás: AFP/Bertrand Guay

„Ha kosárlabdázunk vagy focizunk, könnyű kicseleznem őt, mert gyakran elesik. Simán lefutom, mert nyilvánvalóan nem tudja úgy mozgatni a lábait, mint én. Amikor elesik, mindig feláll, és soha, egyszer sem panaszkodott azért, mert nem tudja megszerezni a labdát, vagy mert a fenekére huppant. Egyszerűen mindig talpra áll, és még keményebben odateszi magát. Azt hiszem, ennek a tapasztalatnak én is nagy hasznát veszem.”

„Úgy gondolom, elértem egy olyan pontra az életemben, amikor az ember már idősebb, a prioritásai eltolódnak. Megérti, hogy mi fontos és mi nem, lényegtelen dolgokkal pedig nem foglalkozik.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!