Vágólapra másolva!
A négyszeres világbajnok volt csapattársa, Mark Webber szerint a Ferrari szereplése az idei szezon nagy csalódása. Hiszi, hogy korábbi nemezise alkalmas a Scuderia feltámasztására.

Nem úgy alakul az idei szezon a Ferrari számára, ahogy azt a csapat menedzsmentje és a közönség is várta: ahelyett, hogy a Mercedesszel csatáznának a győzelmekért, már a Red Bull is megelőzte őket a pontversenyben, és az utóbbi futamokon már a dobogós helyekre sem értek oda. Ez sokakkal egyetemben a korábbi F1-es pilóta, Mark Webber figyelmét is felkeltette.

„Közelednek a Mercedeshez, de nem látom, hogy igazán utolérnék őket” – idézte a Porsche pilótáját az Auto Bild. „Itt-ott vannak jó versenyeik, de a Mercedes általában még mindig verhetetlen” – tette hozzá az ausztrál, aki szerint a Ferrari idei szereplése a 2016-os szezon „nagy csalódása.”

Vettel és Räikkönen - 2017 végéig biztosan egymás oldalán versenyeznek Forrás: AFP

Webber elkeseredett csatát vívott Sebastian Vettellel, miközben 2009 és 2013 között csapattársak voltak, és a német fiatal zsinórban négy világbajnoki címet nyert az oldalán. Akkor nem voltak túl jóban, de mióta Webber átnyergelt a Le Mans-i prototípusok világába, kapcsolatuk tiszteletteljessé alakult át. A Porsche versenyzője ezúttal is méltatta Vettel, és Kimi Räikkönen munkáját.

– vélte. „A sajtóban nagyon védik a csapatot, de belül ők is tudják, hogy a csapatnak javulnia kell. Szerintem bosszantó lehet a versenyzők számára, ha nem tudják a legtöbbet kihozni minden hétvégéből büntetések és stratégiai hibák miatt” – utalt az idén elsősorban Vettelt sújtó problémákra, amelyekből az elmúlt években Räikkönennek is bőven jutott.

Nem volt mindig felhőtlen a viszony Forrás: Red Bull

Vettel az idén még nem tudott futamot nyerni, és 12 futam alatt 97 pont hátrányt szedett össze a szintén sok pontot elhullajtó éllovashoz, Lewis Hamiltonhoz képest. Bár Vettel jellemzően technikai hibák miatt nem hozta az eredményeket, akadtak versenyek, amelyeken ő maga is beleszürkült a mezőnybe, de

Webber szerint „nem kétséges”, hogy Vettel képes lenne visszavezetni a Ferrarit a sikerek mezejére.

„Szüksége van viszont a megfelelő emberekre, és nem vagyok biztos abban, hogy ők a csapatnál vannak” – mondta. „A Ferrari folyamatosan a média nyomása alatt áll, mindig hozniuk kellene az eredményeket. Sebastianon is látható, hogy ez bosszantó lehet, de a tapasztalata segíteni fog neki.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!