Nézzen körbe Räikkönen autójából Barcelonában!

Forma-1, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari, Európa Nagydíj, Baku
2875918 06/18/2016 Ferrari driver Kimi Raikkonen in the pit lane after the eighth round qualification at the Formula 1 Grand Prix of Europe world racing championship in Baku. ????????? ???????/Sputnik
Vágólapra másolva!
A Ferrari egyik szponzora 360 fokos kamerát szerelt a 2007-es világbajnok autójára, így a pályán, és a bokszkiállás során is testközelből láthatjuk az eseményeket.

A fedélzeti kamerák megjelenése forradalmasította a Forma-1-et és általában a sportműsorok televíziós közvetítését. A világbajnokságban azonban továbbra is csak statikus kamerák képét láthatjuk, míg a csapatok privátban már 360 fokos képrögzítőkkel is kísérleteznek.

A Williams után a Ferrari és a Shell is lehetővé tette, hogy a szurkolók kedvükre forgolódjanak, és Kimi Räikkönen autójára is 360 fokos kamerát szereltek a barcelonai teszten. A 2007-es világbajnok köre alatt a pályarajz is jól látható, balra pedig az adatrögzítő néhány részlete követhető figyelemmel.

Kimi Räikkönen kiszáll a Ferrariból Forrás: Sputnik/AFP

A pályán megtett kör mellett egy bokszkiállásról is készült felvétel. A Williams korábban „csak” kívülről mutatta meg az eseményeket, Räikkönen esetében viszont a fedélzeti, ún. „T kamera” nézőpontjából láthatjuk, ahogy a szerelők az autó körül sürgölődnek.

Arról egyelőre nincs információ, hasonló kamerákat az F1-es futamok közvetítéseiben is bevezetnek-e, mindössze az ultra HD felbontás érkezése várható. Annyit viszont a Shell is eltanult az F1-től, hogy letiltották a tartalmak beágyazását, ezért a lájkvadász videók megtekintéséért ide kell kattintani.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!