Leváltották a Ferrari aerodinamikai főnökét is

Forma-1, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Magyar Nagydíj
Ferrari's German driver Sebastian Vettel races during the free practice session ahead of the Formula One Hungarian Grand Prix at the Hungaroring circuit in Mogyorod near Budapest, Hungary, on July 23, 2016. / AFP PHOTO / FERENC ISZA
Vágólapra másolva!
A nyári szünetben is folytatódik a Ferrari átszervezése: Dirk De Beert még James Allison, a korábbi technikai igazgató vitte Maranellóba. Utódját házon belülről nevezik ki.

A technikai igazgató, James Allison távozása után újabb kulcspozícióban történik változás a Ferrarinál: A Motorsport.com olasz kiadása úgy tudja, leváltották az aerodinamikai vezetőt, Dirk De Beert, és a francia David Sanchezt léptették elő a helyére.

Sanchez négy évvel ezelőtt, az azóta szintén kirúgott Pat Fry hívására érkezett Maranellóba a McLarentől, ahol öt évig felelt az aerodinamikai fejlesztésekért. Egyetemi tanulmányai után F1-es pályafutását a Renault-nál kezdte 2005-ben, innen szerződött a McLarenhez 2007-ben.

Újabb vezéráldozat a Ferrarinál Forrás: AFP/Ferenc Isza

A fejlemény illeszkedik a Ferrari menedzsmentjének új stratégiájába, amely szerint megpróbálják „horizontálisabbá” tenni a szervezeti felépítésüket, és

nem egy elismert tervezőzseni köré csoportosítják a fejlesztést, hanem a munkacsoportok együttműködésére építenek.

A változást az idézte elő, hogy James Allison, a csapat korábbi technikai igazgatója közös megegyezéssel távozott a Ferraritól a Német Nagydíj előtt, és a helyére kinevezett Mattia Binotto szakmai háttere miatt nem tudja önállóan ellátni Allison eddigi feladatait.

Sergio Marchionne, a Ferrari elnök-vezérigazgatója a Brit Nagydíj után személyesen kezdte áttekinteni a Ferrari működését, és megpróbál utánajárni annak, hogy vannak-e olyan szakembereik, akik nem tudnak kiteljesedni, és a lehető legjobb munkát végezni főnökeik irányítása alatt.

A csapat menedzsmentje a szezon előtt azt várta, hogy a Mercedesszel csatáznak majd a világbajnoki címért, de az első félidő alatt még futamot sem tudtak nyerni, és a nyári szünet előtt már a Red Bull is megelőzte őket.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!