Vágólapra másolva!
Bár a Mercedes utcahosszal vezet az F1-ben, Toto Wolff szerint a Ferrari jövőre ismét az esélyesek közé kerülhet. Figyelmeztetett, Lewis Hamilton nem adott bele mindent az előző futamokon.

A nyár meglepetése az F1-ben, hogy a nagyra törő tervek ellenére a Ferrari nem tudja tartani a lépést a Mercedesszel, sőt a Red Bull is felzárkózott az élmezőnyhöz. A listavezető istálló csapatfőnöke, Toto Wolff azonban úgy véli, az olaszok jövőre tiszta lappal indulhatnak, és annak ellenére is sikeresek lehetnek, hogy nemrég elvesztették technikai igazgatójukat, James Allisont.

„Nem hinném, hogy a Ferrarit le lehet írni” – nyilatkozta. „Nyilvánvaló, hogy nagyon nehéz időszakban vannak, de nagyon korán átálltak a 2017-es autó fejlesztésére, és soha sem lehet lebecsülni egy csapatot, amely ilyen gazdag erőforrásokkal, és ilyen lelkesedéssel rendelkezik.”

A Ferrari sikereire számított az F1-es közvélemény, de még mindig a Mercedes uralkodik Forrás: DPPI media/Antonin Grenier

Wolff szerint a Red Bull is esélyessé léphet elő, ha a Renault tovább folytatja az egyelőre hátrányban lévő erőforrásának fejlesztését, de elárulta, meglepte őt, hogy ellenfelük a vártnál gyengébb teljesítményt is nyújtott mostanában.

– foglalta össze. „Silverstone-ban is erősek voltunk, de Hockenheimben könnyebb dolgunk is lehetett volna. Nem így történt, ezért szerintem nem egyértelmű a helyzet” – utalt arra, hogy Nico Rosberg tempóból nem tudott felülkerekedni Daniel Ricciardo és Max Verstappen autóján.

Végül a Red Bull lesz a csapat, ami borsot tör a Mercedes pilótáinak orra alá? Forrás: 2016 Getty Images/Dan Istitene

Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy Lewis Hamilton a bakui kisiklástól eltekintve a Monacói Nagydíj óta folyamatosan nyer, ráadásul a szezon elején történt motorhibák miatt folyamatosan „csökkentett módban” használja az erőforrását, így próbálja meghosszabbítani annak élettartamát.

mert ellenőrzése alatt tartotta a távolságot, és a többiek mindig felzárkóztak” – mondta Wolff a Német Nagydíjról. „Az egyenesekben már nem volt nagy tempókülönbség, és a 3-as szektorban a Red Bull nagyon jó volt, ezért jövőre biztosan csúcsformában lesznek. Már 2 és fél éve mi állunk az élen, és ez nem marad örökké így.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!