Ricciardo is kiakadt Gutiérrezre a lekörözések miatt

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Német Nagydíj
HOCKENHEIM, GERMANY - JULY 31: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB12 TAG Heuer on track during the Formula One Grand Prix of Germany at Hockenheimring on July 31, 2016 in Hockenheim, Germany. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20160731-01776 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton bemutatott a mexikói versenyzőnek a Hungaroringen, Daniel Ricciardo pedig úgy véli, a Haas versenyzője a többieknél kicsit ügyetlenebb. Esteban Gutiérrez nem érti, mi a gond.

Sértődötten reagált Esteban Gutiérrez, miután Lewis Hamilton a Magyar Nagydíjon gesztusokkal jelezte, hogy elégedetlen, mert ellenfele túl sokáig akadályozta őt lekörözés közben, és még a Német Nagydíj előtti csütörtökön is a világbajnoki címvédő viselkedésével volt elfoglalva.

Gutiérrez a számára előkelő, 11. helyről kezdhette meg a nyári szünet előtti utolsó versenyt, de így is utolérte őt az élmezőny, és ezúttal az általában jó kedélyű Daniel Ricciardót hozta ki a sodrából azzal, hogy nem volt hajlandó idejében félreállni az útjából, bár a büntetést ezúttal legalább megúszta.

Lágy gumival nem volt elég gyors? Forrás: 2016 Getty Images/Charles Coates

Ricciardo már a csapatrádión is ironikusan megjegyezte, hogy „Esteban a kedvencem, imádom ezt a srácot”, és a mérnöke meg is nyugtatta, hogy „mindenkivel ezt csinálja”, majd újságírói kérdésre azt mondta, szerinte Gutiérrezt a legrosszabb lekörözni az egész mezőnyben.

„A pályán kívül egyáltalán nincs semmi bajom Estebannal, ő az egyik legkedvesebb srác, de a pályán mostanában néhányan nem voltunk lenyűgözve a kék zászlók esetén” – utalt a lekörözésekre. „Ez a versenyzői eligazításokon is szóba került. Én is voltam ilyen helyzetben, tudom, hogy szívás félreállni, és elengedni az élmezőnyt, de az előző három versenyen mindenki helyezkedése oké volt, de ő kissé kevésbé jól végzi a dolgát. Ez nyilvánvalóan bosszantó egy kicsit, próbáltam finoman fogalmazni.”

„Szóltak már neki, úgyhogy szerintem tudja már, hogy néhányunknak nem tetszik, ahogy a kék zászlókat kezeli. Azt hittem, hogy vette az üzenetet, de én több időt vesztettem mögötte, mint bárki más mögött” – nyilatkozta Ricciardo a futam utáni sajtótájékoztatón.

Nem érti, mi a baj vele Forrás: Haas F1 Team

Megkérdezték a másik érintettet is a történtekről, és Gutiérrez csakúgy, mint a Hungaroringen, ezúttal sem érezte, hogy helytelenül viselkedett volna a pályán. Elmondása szerint meglepte, hogy Ricciardo bírálta a futamon, és utána is, ezért beszélni akar majd vele.

„Daniel elégedetlen volt? Tényleg? Oké, beszélek majd vele” – mondta a Haas versenyzője. „Meglep, mert természetesen láttam magam mögött, de akkor még elég messze volt. Egy pillanatban elvettem a lábam a pedálról, körülbelül két másodpercet vesztettem is. Általában minden tőlem telhetőt megteszek. Nem akartam akadályozni, de ha majd tisztázom ezt vele, mert nem az a célom, hogy ártsak bárkinek is.”

Ricciardo így is a 2. helyen ért célba Forrás: 2016 Getty Images/Mark Thompson

Gutiérrez szerint korábban a saját csapata is bírálta azért, mert túl sok időt veszít a lekörözésekkel, és szerinte Ricciardo elengedése azért volt különösen nehéz, mert ő akkor éppen szuperlágy gumikon futott, a Red Bull pilótája pedig lágyakon, így az ausztrál csak lassan közelített hozzá. Tagadta, hogy a versenyzői eligazításon szóba került volna a múltkori ügye a lekörözésekkel kapcsolatban.

„Beszéltem Lewisszal, de azon kívül…” – majd az Autosport szerint megvonta a vállát. „Azon a versenyen büntetést kaptam, mi mást kellett volna még tennem? Nem maradt következmények nélkül, ma viszont nem büntettek meg. Semmi rosszat nem tettem, nem tartottam fel (Ricciardót)” – mondta, és elárulta, a múltkori nézeteltérését tisztázta Hamiltonnal.

„Megbeszéltük. Letisztáztuk, és elégedett volt a magyarázatommal” – állította. „Elnézést is kért, és én is elmondtam neki a saját helyzetemet.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!