Társoldalunk:

Sainz nem úszta meg a büntetést a feltartásért

2016.07.30. 17:07

A Toro Rosso versenyzője három helyet veszít a Német Nagydíj rajtrácsán, mert az időmérő során akadályozta Felipe Massát. Grosjean váltócsere, és Hülkenberg szabálytalan gumihasználat miatt szintén visszacsúszik.

Elveszti a 13. rajtkockát Carlos Sainz, és csak a 16. helyről kezdheti majd a vasárnapi Német Nagydíjat, miután a sportfelügyelők úgy ítélték meg, hogy a Q2-ben feltartotta ellenfelét, Felipe Massát. A Williams pilótája végül ettől függetlenül is továbbjutott, Sainz viszont kiesett.

Sainz a 2-es kanyar felé haladt, amikor Massa nagy tempóelőnnyel mögé ért, és a Toro Rosso pilótája túl későn vette észre közeledő ellenfelét. Hiába próbált a kanyar belső íve felé lehúzódni, és utat engedni Massának, az idején javítani próbáló pilóta beragadt mögé és a rádión panaszkodni kezdett.

Túl későn nézett a tükörbe - még több kép a galériában!Forrás: 2016 Getty Images/Charles Coates

A történteken nem múlt semmi, mert Massának maradt még egy ideje egy további körre, azonban a sportfelügyelők így is megbüntették Sainzot, aki a három rajthely mellé még két büntetőpontot is kapott. Nincs jó napja a Toro Rossónak, mivel Danyiil Kvjat már a Q1-ben kiesett, a 19. helyen.

Nem ez volt az egyetlen büntetés szombaton: Romain Grosjean autójában sebességváltót kellett cserélni a harmadik szabadedzés után, ezért a Haas pilótája elveszti a 15. helyét, és csupán a 20. kockából rajtolhat, közvetlenül a Sauber két versenyzője elől.

Az időmérő után Nico Hülkenberget is megbüntették, mert a sportfelügyelők szerint a Q1-ben olyan szuperlágy gumikat szereltek az autójára, amiket korábban, a harmadik szabadedzés után már vissza kellett volna adniuk. Hülkenberg végül 1 rajthelyes büntetést kapott, így helyet cserélt Valtteri Bottasszal, aki megörökölte a 7. rajtkockát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK