Vágólapra másolva!
A McLaren versenyzőjét Mannheimbe szállították vizsgálatokra a szeme miatt, de nem sokkal később visszatérhetett a pályára. Így is jól szerepelt a hockenheimi edzéseken.

Egészségügyi probléma nehezítette Jenson Button munkáját a Német Nagydíj során. A McLaren versenyzője kénytelen volt idő előtt befejezni a hockenheimi második szabadedzést, és felkeresni a pálya kórházát, majd az edzés után a McLaren megerősítette, hogy a 2009-es világbajnokot a mannheimi kórházba szállították.

Button a bal szemének irritációjára panaszkodott a második szabadedzés során, de így is 16 kört teljesített a 90 perces tréning alatt, és a délutáni 8. helyet szerezte meg.

Button már jól van. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/Patrik Stollarz

Nem sokkal később Button a Twitteren azt írta, hogy egy idegen testet távolítottak el a szeméből, és már úton van visszafelé a pályára, azóta pedig az orvosok is zöld utat adtak neki a nagydíjhétvége további részére.

- mondta később. "Nem csupán szénszálas por került a szemembe, annál súlyosabb volt."

"Hockenheimben nem volt lehetőség a rendes kivizsgálásra, ezért egy kórházba vittek, ahol megtalálták és kimosták a szennyeződést. Most már minden rendben. Nagyon fájdalmas volt, azért álltam ki korán."

Tréfásan hozzátette: a McLarennek 6 környi adatra volt szükséges a szuperlágy gumikról, márpedig neki pont ennyit sikerült megtenni velük, mielőtt leparkolt.

Nem volt sima nap

Noha a McLaren jól kezdett Hockenheimben – délelőtt Fernando Alonso a 7., Jenson Button a 8. volt – Eric Boullier szerint egyik versenyzőjük sem találta meg igazán az autó balanszát, ráadásul „bőven akadtak kisebb nehézségek, amelyek a garázs mindkét oldalán akadályozták az előrelépést. Ugyanakkor szerintem találtunk egy jó kiindulási alapot, amivel a hétvége további szakaszára előkészülhetünk” – tette hozzá a versenyigazgató.

Button sérülése és a pályán kialakuló nehézségek mellett viszont alkalom adódott az ünneplésre is, hiszen Alonso pénteken töltötte be 35 életévét, ennek alkalmából spontán zsúrral köszöntötték a kétszeres világbajnokot, aki „szenzációs érzésnek” nevezte, hogy együtt tölthette ezeket a percekkel a csapat tagjaival, az év 200 napjához hasonlóan. Ezután azonban ismét a munkáé volt a főszerep.

Alonsót ünnepelték az első szabadedzés elején - még több kép a galériában! Forrás: Honda/LAT

„A hétvégére kell koncentrálnom, és kissé javítani a tempómon. Már az első edzések versenyképesnek éreztem magunkat, jobban, mint a másodikon, mert vesztettünk a teljesítményünkből. Talán vissza kell térnünk néhány korábbi beállításra, és más utat találni az autó javításához” – mondta.

„Ezen a hétvégén a valós képet kell látnunk. Van három csapat, ami kicsit gyorsabb a többinél, de utánuk szoros a küzdelem. Ha le akarjuk győzni a közvetlen ellenfeleinket, mindent jól kell csinálnunk, és ez nehezebbnek ígérkezik, mint Magyarországon. Így is azt remélem, és arra számítok, hogy vasárnap pontokat szerezhetünk.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!