Hamilton rossz példát mutat a viselkedésével

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes AMG Petronas, Német Nagydíj
British F1 driver Lewis Hamilton of Mercedes AMG Petronas arriving in the box before the first free training at the Hockenheimring in Hockenheim, Germany, 29 July 2016. The German Grand Prix takes place on 31.07.2016. PHOTO: JAN WOITAS/DPA
Vágólapra másolva!
Esteban Gutiérrez még csütörtökre sem tudta megemészteni, hogy Lewis Hamilton beintett neki a Magyar Nagydíjon a lekörözés során. Sebastian Vettel mindkét felet meg tudja érteni.

Kevés izgalmas dolog történt a múlt hétvégi Magyar Nagydíjon, mindössze Max Verstappen és Kimi Räikkönen csatája, valamint a lekörözésekkel kapcsolatos nehézségek keltettek feltűnést. A lassabb autók lehagyásával Lewis Hamilton és Sebastian Vettel baja is meggyűlt, Hamilton be is mutatott Esteban Gutiérreznek, Vettel pedig menetrendszerűen követelte a rádión a kék zászlókat.

Gutiérrez rossz néven vette, hogy Hamilton beintett neki, mert szerinte csak a legjobb helyet kereste az elengedéshez, Hamilton pedig tagadta, hogy a középső ujját mutatta fel. Négy nap elteltével Gutiérrez még mindig sértődötten nyilatkozott a történtekről a Sky Sportsnak, ami megtudta, a két versenyző egyelőre nem rendezte a konfliktust, de Hamilton beszélni fog ellenfelével.

Hamilton viselkedését bírálja ellenfele Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jan Woitas

„Tisztában kell lennie azzal, hogy az emberek felnéznek rá, és ha jó példát akar mutatni, akkor ezt nem így kell csinálnia” – mondta a Haas versenyzője. „Az sem jó dolog, hogy bírálja egy ellenfelét, aki a legjobb teljesítményt próbálja nyújtani, és a legbiztonságosabban akar vezetni. Tudnia kellene, hogy az ő autója az enyém fölé magasodik. Mivel ő a világbajnok, az ő helyzetében még fontosabb, hogy jó példát mutasson nem csak a gyerekeknek, hanem az egész világnak.”

Hamilton sok időt vesztett Gutiérrez mögött, akit a sportfelügyelők is megbüntettek a kék zászlók figyelmen kívül hagyása miatt. A versenyzők csütörtöki sajtótájékoztatóján Vettel a saját tapasztalataival kapcsolatban azt mondta, a pilóták az érzelmek hevében reagálhatnak így, mert az autóban ülve úgy érezni, hogy az ember jobban lemarad az ellenfeléhez képest. „Ez azonban szerintem nem igaz” – ismerte el.

Vettel is gyakran morog az autóban, de nem gondolja komolyan Forrás: AFP/Sascha Schuermann

„Voltam én már a másik helyzetben is. Tudják, nem könnyű” – mondta Vettel a lekörözöttekről. „A tükrök kicsik, és két-három kanyarral később az autók már sokkal közelebb vannak, mint ahogy az várható. Közben pedig az ember a saját versenyét is futja” – tette hozzá.

„Szerintem a srácok a legtöbbször jól végzik a dolgukat, különösen azért, mert nem könnyű, és nem is jó érzés. Korábban egyikünk sem szokott hozzá a kék zászlókhoz, főleg nem ahhoz, hogy elengedjük a másikat, úgyhogy ez nagyon kellemetlen, de mindenki megteszi a tőle telhetőt.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!