Elrabolták Ecclestone anyósát Brazíliában

Forma-1, Bernie Ecclestone, Bahreini Nagydíj
ECCLESTONE Bernie (gbr) FOM president president de la FOM ambiance portrait during 2016 Formula 1 FIA world championship, Bahrain Grand Prix, at Sakhir from April 1 to 3 - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI
Vágólapra másolva!
Rekordösszegű váltságdíjat kérnek érte a helyi lapok értesülései szerint. Nem ez az első alkalom, hogy Ecclestone családját támadás éri.

A brazil Veja című lap szerint elrabolták Bernie Ecclestone anyósát, a 67 esztendős Aparecida Schunckot a Brazil Nagydíjnak is otthont adó Interlagosban, mindössze 10 nappal a riói olimpia kezdete előtt. Schunck az édesanyja Bernie Ecclestone jelenlegi feleségének, a 38 esztendős Fabiana Flosinak, akivel az F1 ügyvezetője 2012-ben házasodott össze.

A helyi sajtóértesülés arról számol be, hogy az emberrablók 120 millió reált vagyis átszámítva körülbelül 36,5 millió amerikai dollárt követelnek Schunck szabadon bocsátásáért, ami a legnagyobb összegű ismert váltságdíj a brazil történelemben. A Forbes szerint Ecclestone vagyona 2015-ben 3,8 milliárd dollár volt.

Most szükség lehet a híresen kiváló tárgyalási technikájára Forrás: DPPI media/Frederic Le Floc H

Nem ez lehet az első alkalom, hogy Ecclestone vagy családját személyes támadás éri. 2012-ben őt magát verték meg és rabolták ki Londonban, és egy különálló esetben megfenyegették, hogy elrabolják az egyik lányát, Tamarát, ha nem fizet 200 ezer fontot (262 ezer dollárt). A zsaroló Martin Peckhamet 5 év börtönre ítélték.

Amennyiben a hírek igaznak bizonyulnak, az újabb csapást jelent Brazília számára. A helyiek politikai, egészségügyi, gazdasági és társadalmi káosz közepette próbálják megrendezni az olimpiai játékokat, és a problémák elérték a Brazil Nagydíj rendezőjét is, de Rohonyi Tamás többször is kijelentette, hogy a verseny jelene és jövője nincs veszélyben.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!