Vágólapra másolva!
A holland nagyon meglepődne, ha megbüntetnék a Magyar Nagydíj után, pedig Räikkönen szerint sportszerűtlenül védekezve tartotta meg az 5. helyet.

Kimi Räikkönen az esős időmérő edzés után csak a 14. helyről kezdhette meg a Magyar Nagydíjat, de a versenyen a remek taktikájával gyorsan tört előre, és végül a 6. helyen ért célba. A futam után azonban csalódottan nyilatkozott, mert az 5. hely is elérhető lett volna számára, miután hosszú körökön keresztül szorosan Max Verstappen nyomában haladt.

A finn néhányszor az előzéssel is megpróbálkozott, a legkeményebben az 57. körben támadta a Red Bullt. A 2-es kanyarban a két autó össze is ért, és Räikkönen első vezetőszárnyáról leszakadt egy darab.

A finn dühösen szidta a csapatrádión Verstappent,

aki szerinte a megengedettnél többször, kétszer változtatott irányt.

A verseny első felében még Räikkönen védekezett Verstappennel szemben Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

"Először jobbra, majd balra mozdult, amikor be akartam menni mellé" - panaszkodott. "Ha ezt nem hagyja abba, összeütközünk. Én mozdultam először, ő utána újra irányt változtatott - amint eldöntöttem, hogy a külső ívre húzódom, ő is arra mozdult, ez sportszerűtlen."

Verstappen a verseny után másképp látta a történteket. „Jó végre hallani Kimit a rádión" - mondta mosolyogva. „Szerintem minden korrekt volt.

Nagyon merészen támadott a belső íven, ezért belülre húzódtam, neki pedig fékeznie kellett. Blokkoltak a kerekei, és eltalálta az autóm hátulját."

Räikkönen a futam után is utalt rá, hogy Verstappen megmozdulása nem volt teljesen szabályos, de azt nem mondta ki, hogy a holland büntetést érdemelne. „Nem én döntöm el, hogy mi szabályos és mi nem. Sokkal kevesebbért is büntettek már másokat" - mondta. „Csalódott vagyok, hogy nem tudtam előzni. Az autó ugyanakkor jól viselkedett, erős tempót diktáltam, csak ezen a pályán nagyon nehéz előzni."