Räikkönen egy ikon, szükség van rá az F1-ben

Forma-1, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari, Kanadai Nagydíj
RAIKKONEN Kimi (fin) Ferrari SF16-H team scuderia Ferrari ambiance portrait during the 2016 Formula One World Championship, Grand Prix of Canada from June 10 to 12 in Montreal - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI
Vágólapra másolva!
Alain Prost szerint jó döntést hoztak a Ferrarinál azzal, hogy megtartják a 2007-es világbajnokot, miközben Sebastian Vettel köré próbálnak csapatot építeni.

A tavalyi évhez hasonlóan az idén is hetekig a levegőben lógott Kimi Räikkönen jövője a Ferrarinál, azonban végül ismét kapott szerződést a következő szezonra. A korábbi négyszeres világbajnok Alain Prost szerint korábbi csapata jó döntést hozott, amikor bizalmat szavaztak a veterán pilótának.

„Kimi egy ikon a Forma-1-ben, és a sportnak szüksége van hozzá hasonló személyiségekre” – mondta Prost a Canal Plus műsorában. „Az én meglátásom szerint a Ferrari logikusan döntött, amikor meghosszabbították a szerződését, különösen a szabályváltozások érkezése miatt. Zavaró lett volna, ha jön egy fiatalabb versenyző, miközben próbálják újraépíteni a csapatot Sebastian Vettel köré.”

Räikkönen sajátos jelenség az F1-ben Forrás: DPPI media/Frederic Le Floc H

Prost már korábban is leszögezte, hogy Räikkönen szerinte csak másodhegedűs a Ferrarinál, de már akkor is a finn megtartása mellett érvelt. Most úgy vélte, a közelmúlt eredményeinek láttán szükség van a Scuderiánál a kiegyensúlyozottságra.

„Ahogy Silverstone-ban is láthattuk, a Ferrari már csak a 3. erő a Red Bull (és a Mercedes) mögött, ez nehézséget okoz számukra. Az egész versenyen a Force Indiákkal küzdöttek, úgyhogy bőven akad teendőjük, szükség van stabilitásra és nyugalomra, mert nem állnak olyan szinten, ahol lenniük kellene. Ezek alapján szerintem nem rossz döntés megtartani Kimit.”

Még nem megy sehova Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Räikkönen először 2007-ben csatlakozott a Ferrarihoz, és hátszéllel, de megnyerte a világbajnokságot. Egy évvel később már nem volt ilyen sikeres, de Felipe Massával közösen behúzták a Ferrari eddigi utolsó konstruktőri világbajnoki címét, de alulmaradt csapattársával szemben. 2009-ben a csapat egyetlen győzelmét szerezte, majd Fernando Alonso miatt elküldték Maranellóból.

A finn pilóta két évig távol volt az F1-től, majd két szezont töltött a Lotusnál, és 2014-ben tért vissza a Ferrarihoz, pont Alonso oldalán, akitől alaposan kikapott. Tavaly Sebastian Vettel is sokkal jobban szerepelt nála, az idén viszont Vettel bukdácsolása miatt is, de ő a 3. a pontversenyben. Menedzsere szerint végre olyan autót kapott a Ferraritól, ami jobban passzol a vezetési stílusához.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!