Vágólapra másolva!
A Red Bull főnöke szerint Ricciardónak az utóbbi versenyeken csak pechje volt, és fordulni fog a kocka, pedig ő maga nem gondolja, hogy bármi a véletlenen múlik. Amióta csapattársak, Verstappen több pontot szerzett nála.

Amióta a Spanyol Nagydíjon előléptették a Red Bullhoz, Max Verstappen 13-mal több pontot szerzett, mint rutinosabb csapattársa, Daniel Ricciardo, akit ugyan a mezőny egyik edzésmenőjeként tartanak számon, de legutóbb, Silverstone-ban már az időmérőn is kikapott az ifjú hollandtól.

Míg Verstappen az istállónál töltött első versenyét megnyerte, két másik alkalommal pedig 2. lett, Ricciardo a hat futam alatt csak egyszer jutott fel a dobogóra.

A Red Bull Racing főnöke, Christian Horner szerint ez csak a balszerencsének tudható be, és az ausztrál versenyző jól kezeli a helyzetet. „Biztos vagyok benne, hogy lesz pár vasárnap, amikor minden számára kedvezően alakul. Egyszer fent, egyszer lent" – mondta Horner. „Daniel egy klasszis, ezt már az idén is bebizonyította, nagyon ott van a szeren. Senki nem szeret másodikként célba érni a csapaton belül, de biztosra veszem, hogy vissza fog vágni."

Ricciardo a legutóbbi hat futamon csak 64 pontot gyűjtött, Verstappen 77-et Forrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

Ricciardót Barcelonában egy stratégiai hiba, Monacóban pedig egy elrontott kerékcsere fosztotta meg a győzelemtől, míg Silverstone-ban pont a Virtuális Safety Car-fázis előtt járt a bokszban, így kb. 10 másodpercet vesztett a közvetlen ellenfeleihez – köztük Verstappenhez – képest. Bár ezek egyike sem rajta múlt, nem a szerencsétől várja, hogy a sorsa jobbra forduljon.

– jelentette ki. „Budapesten remélhetőleg jobb versenyem lehet. A legutóbbiban főleg az bosszantott, hogy kicsit unalmas volt. A nagy részében nem volt körülöttem senki, a Virtuális Safety Car miatt olyan volt, mintha az éllovasoktól jócskán lemaradva vágtam volna neki a futamnak."

Ricciardo a Red Bull hungaroringi előzetesében hozzátette, hogy szereti a Magyar Nagydíjat, mert „Budapest szórakoztató város. Nagyon jó éttermei vannak, és az emberek mindig barátságosak."

– mondta. „A második szektor nagyszerű, mert kanyar van benne kanyar hátán, nincs túl sok idő lazítani, és ha az ember belerázódik a ritmusába, kifejezetten kellemes. Gyakorlatilag az összes kategóriában nyertem ott, úgyhogy jól szoktam érezni magam."

A Red Bull a tavalyi Magyar Nagydíjon mindkét autóját feljuttatta a dobogóra – igaz, a győzelmet Sebastian Vettel szerezte meg a Ferrarival –, és mivel az RB12 Monacóban kiemelkedően gyors volt, a csapat a Hungaroringre is vérmes reményekkel érkezhet meg.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!