Társoldalunk:
Hírlevél

Csak vasárnap dől el, hogy Ericsson versenyezhet-e

2016.07.09. 18:35

A Sauber versenyzője a Brit Nagydíj harmadik szabadedzésén szenvedett balesetet. Fájdalmai vannak, de jól érzi magát, viszont rajtengedélyt csak újabb vizsgálatok után kaphat.

Vasárnap délelőtt dől el, hogy az FIA orvosai engedik-e versenyezni Marcus Ericssont a Brit Nagydíjon. A Sauber versenyzője a harmadik szabadedzés kétharmadánál szenvedett balesetet, amikor a Stowe kanyarból kihajtva autója megcsúszott a rázókő melletti füvön, és nagy sebességgel a falnak csapódott. Az ütközés következtében még a kormánykerék is levált a helyéről.

Ericsson külső segítség nélkül szállt ki az autóból, és már a baleset helyszínén megvizsgálták, de később az oxfordi kórházba küldték, ahol további ellenőrzéseken vett részt. Ő maga a körülményekhez képest jól érzi magát, de az FIA orvosai csak vasárnap, újabb vizsgálatok után döntik el, hagyják-e, hogy Ericsson a bokszból indulva részt vegyen a Brit Nagydíjon.

Sportbírók nézik Ericsson balesetét a kivetítőn - még több szombati kép a galériában!Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Ez nyilvánvalóan hatalmas baleset volt” – foglalta össze. „Kicsit túl szélesen vettem a 15-ös kanyarban a kerékvetőt, hozzáért az autó a fűhöz, az meg még nedves volt. Elvesztettem az irányítást az autó fölött, aztán keményen nekimentem a gumifalnak. Elmentem az orvosi központba, de a becsapódás miatt elküldtek a kórházba is” – elevenítette fel a történteket Ericsson.

„Sok vizsgálatot elvégeztek, és minden jónak tűnik. Vannak kisebb fájdalmaim, de ezen kívül minden oké. Természetesen elkeserítő, hogy nem vehettem részt az időmérőn, de a legfontosabb most az, hogy jól vagyok. Elnézést kérek a szerelőimtől, mert nagyon sok munkát okoztam nekik” – tette hozzá a svéd pilóta.

Ericsson a baleset után rögtön öthelyes büntetést kapott sebességváltó-csere miatt, de totálkárosra tört az autója, ezért mindenképpen tartalék vázzal kell indulnia, ez pedig automatikusan bokszutcai rajtra kárhoztatja. A Sauber másik versenyzője, Felipe Nasr sem örülhetett, ő bár teljesítette a Q1-et, jelentős hátránnyal, csont nélkül utolsó lett a mezőnyben.