Társoldalunk:

A Honda már a tavalyi Ferrari motor nyomába ért

2016.07.09. 13:10

A Toro Rosso színeiben versenyző Carlos Sainz csatára számít a McLarennel a konstruktőri világbajnokság második félidejében. Az olaszok nem tudják tartani a lépést a fejlesztési versenyben.

Nem várt nagy előrelépést a Honda a két zseton felhasználásával továbbfejlesztett motorjától, de Carlos Sainz, a Toro Rosso versenyzője úgy véli, a McLaren egyre közelebb kerül hozzájuk, és a szezon második felében csata is kialakulhat az olasz istálló, és a wokingi csapat versenyzői között. A Toro Rosso egyelőre 36 ponttal a 6. a pontversenyben, a McLaren hátránya 4 egység a tabellán.

Sainz és csapattársa, Danyiil Kvjat az idei szezon során a Ferrari tavalyi erőforrásának legutóbbi változatát használja, és a spanyol tehetség úgy véli, a Hondának már nem kell sok, hogy felnőjenek erre a szintre, és veszélyt jelenthessenek rájuk nézve. „Kezdenek nagyon közel kerülni hozzánk, ha még nem értek minket utol. Általában nagyon jól szerepelnek péntekenként” – tette hozzá.

Sainz és Alonso csatára készülForrás: DPPI media/Frederic Le Floc H

A McLaren versenyzői valóban jól szerepeltek a pénteki szabadedzéseken, különösen délután, amikor Alonso a 6., Button a 9. lett, és a kétszeres világbajnok a szombati harmadik szabadedzésen is tartani tudta a lépést, 1,85 másodperces hátránnyal a 7. lett, mindkét Toro Rossót megelőzve.

„Aerodinamikai szempontból nagyon hatékonyak, ezért nehéz összehasonlítani a motorjaink teljesítményét. Az viszont biztos, hogy egyre előrébb lépnek, nem tudom, hogy milyen nagyokat, de ez biztosan így van. Folyamatosan fejlesztenek, ami rólunk pillanatnyilag nem mondható el, ezért rajtuk tartjuk a szemünket” – nyilatkozta Sainz, aki jövőre is marad a Renault motorra váltó csapatnál.

Megbecsülték az erőforrások teljesítményét

Button a pénteki edzések után nem tartotta jelentősnek a teljesítménynövekedést, szerinte ezt nem is lehet egyik pályáról a másikra megérezni, ráadásul szeles is volt az idő, de remélte, hogy az adatokban látszik majd némi fejlődés. Alonso hozzátette, hogy a javuló pénteki szereplésük nem meglepetés, de hétvége további szakaszain is jobb eredményeket szeretne elérni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!