Zsetonok elköltésével fejlesztette motorját a Honda

Forma-1, Jenson Button, McLaren Honda, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari, Osztrák Nagydíj
SPIELBERG,AUSTRIA,03.JUL.16 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring. Image shows Jenson Button (GBR/ McLaren) and Kimi Raikkoenen (FIN/ Ferrari). Photo: GEPA pictures/ Mario Kneisl - For editorial use only. Image is free of charge.
Vágólapra másolva!
A japán gyártó a belső égésű motorján javított, több lóerőre számítanak, de jelentős előrelépésre egyelőre nem. Maradt még zsetonjuk további javításokra.

Két fejlesztési zseton felhasználásával javította belső égésű motorjának teljesítményét a Honda, számolt be a Motorsport.com és az Autosport. A módosítás a légbeömlő rendszert, ezáltal a hűtést érinti, és nem feltétlenül kell miatta új egységet beszerelni, de a McLaren stratégiai okokból Alonso autójába új motort épített be.

Ez Alonso esetében az idei negyedik lesz, Button szintén a negyediknél tart, az ő motorját felszerelik az új alkatrészekkel. A változások révén a Hondánál azt remélik, hogy javul az égéstér hatékonysága, így a motor teljesítménye is, de drasztikus előrelépésre nem számítanak, ezt is alátámasztja Alonso 10., és Button 12. helye a Brit Nagydíj első szabadedzésén.

Javult a McLaren erőforrása Forrás: GEPA pictures/Gepa Pictures/ Mario Kneisl

A Honda legutóbb a turbón módosított, ami így hatékonyabban táplálja az ERS-t, ez az egység már a maximális kapacitása környékére jutott. A kipufogórendszer teljesítménye viszont az ERS miatt kötött kompromisszum okán csökkent, ezt próbálják megoldani az aktuális fejlesztéssel. Silverstone-ban erre szükség is lesz, mert a bakui és a spielbergi pályához hasonlóan ez is egy kifejezetten gyors pálya.

Az aktuális fejlesztésekkel a Honda már 22 motorzsetont költött el a szezon során felhasználható 32-ből, de így is adott számukra még a zsetonok csaknem harmada. A Ferrari áll a legrosszabbul, nekik már csak 3 maradt, a Mercedes még 11-ből, a Renault pedig még 21-ből gazdálkodhat, ők a Japán Nagydíjra terveznek egy újabb jelentős fejlesztési csomagot.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!