Vágólapra másolva!
A négyszeres világbajnok délelőtt kipróbálta a Glória 2-t, de nem kedvelte meg. Úgy véli, a hosszabb etapja nagyjából elfogadható volt, Räikkönen a szél miatt küszködött az autójával.

A Brit Nagydíj hétvégéjének nyitónapján legalább annyi esemény történt a Ferrari háza táján a pályán kívül, mint az edzések során. Csütörtökön a Ray Ban kapcsán új szponzort köszönthettek, majd bejelentették, hogy megtartják Kimi Räikkönent a 2017-es szezonra, és Sebastian Vettel a továbbfejlesztett bukókeretet is kipróbálta. Mellékszálként a vasárnapi futamra is készültek.

„Délután változékony volt az időjárás, nagyon fújt a szél, ez eleinte nem jött jól. A hosszabb etapjaink nagyjából rendben voltak, de meg kell néznünk, hol is állunk valójában” – nyilatkozta Vettel. „Elég sok dologra rájöttünk ma, ez jó alap lehet.”

A Glória 2 nem lett szebb, és Vettel szerint a látást is rontja Forrás: AFP/Adrian Dennis

„Teszteltem a glóriát is a délelőtt, elég jelentősen befolyásolja a látóteret” – mondta diplomatikusan a négyszeres világbajnok, aki alapvetően támogatja a fejvédő bevezetését, de a megjelenésével ő sincs kibékülve.

Vettel a 4. lett délután, Lewis Hamilton mellett a két Red Bull is gyorsabbnak bizonyult nála,

de ő is jelentős előnnyel végzett csapattársa, Räikkönen előtt, aki fellélegezhet, mert nem csak új szerződést kapott, végre a jövőjével kapcsolatos kérdésekre sem kell válaszolnia. Elmondta, örül a csapat bizalmának, és annak, hogy végre csak a versenyzéssel foglalkozhat.

Räikkönen orrkúpcserére érkezik Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Elég trükkös napunk volt a pályán, mert a körülmények nem könnyítették meg a dolgunkat. Bizonyos pontokon igen erős volt a szél, és ez nem segített” – ismertette a 2007-es világbajnok.

„Nem igazán lehetünk elégedettek azzal, ahol ma végeztünk, de a délelőtt óta javítottunk a helyzetünkön. Egész nap a helyes irányba haladtunk, és biztos vagyok abban, hogy holnap még többre is képesek leszünk.”

Néhány óra alatt megállapodtak Räikkönennel

Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke Silverstone-ban elárulta, elsősorban azért hosszabbították meg Räikkönen szerződését, mert „megérdemli”, és úgy vélte, a csapat érdekét az szolgálja, ha nem másik versenyzőt keresnek, hanem az autó fejlesztésére összpontosítanak. Miután Sergio Marchionne, a Ferrari elnök-vezérigazgatója csütörtökön telefonon közölte a döntést Arrivabenével, néhány óra alatt megállapodtak Räikkönennel, így az ő válláról is lekerült a nyomás.

ezért megérdemelte a megerősítést a következő évre” – mondta Arrivabene. „Jó légkörre van szükségünk a csapatban, és a versenyzők segíthetnek megtartani ezt. Új elemek beépítése zavart okozhat, és felboríthatja az egyensúlyt” – jelentette ki a csapatfőnök.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!