Társoldalunk:

Force India: Pérez hetekkel ezelőtt hosszabbított

2016.07.08. 18:05

Őt tartották az egyik legnagyobb esélyesnek Kimi Räikkönen ferraris helyére, de Vijay Mallya elárulta, a mexikói valójában már hetekkel ezelőtt hosszabbított a Force Indiával. A csapatfőnök hosszú idő után Silverstone-ban tért vissza a paddockba.

A Ferrari péntek délelőtt jelentette be, hogy szerződést hosszabbítottak Kimi Räikkönennel, a finn a 2017-es idény végéig biztosan marad az istállónál. Pedig a 36 éves világbajnok helyére többen is pályáztak, Sergio Pérez, Romain Grosjean és Daniel Ricciardo neve is többször felmerült. A Force India csapatfőnöke, Vijay Mallya azonban péntek délután elárulta, Pérez már korábban aláírta az új szerződését jelenlegi csapatánál.

„Sergio aláírt 2017-re, és (Nico) Hülkenberg is náluk marad" – jelentette ki Mallya az Autosportnak nyilatkozva. „Ezt Checo is tudja, én is tudom, hiszen aláírtuk a szerződést. Nem mondanám, ha nem így történt volna. Aláírt szerződésről van szó, ráadásul már hetekkel ezelőtt megegyeztünk."

Pérez jövőre is marad a Force IndiánálForrás: AFP/Andrej Isakovic

Mallya szerint Pérez menedzsere csak „játszadozott" a sajtóval, amikor nem tagadta a Pérezről és a Ferrariról szóló pletykákat. „Julian Jacoby a menedzsere, aki egy okos srác. A menedzser dolga az ilyesmi játszadozás – elérte, hogy az emberek tovább találgassanak, talán Checo piaci értékét akarta felvinni" – mondta az indiai, aki megérti, hogy Pérez reménykedett a ferraris szerződésben. „Melyik versenyző ne akarná a piros autót vezetni? Aki bekerül a Forma-1-be, arra törekszik, hogy egyszer beülhessen abba az autóba."

Hiányzott neki a paddock

Mallya ellen egyébként a kérdéses üzleti ügyei miatt jogi eljárás zajlik Indiában, ezért az utazáshoz való jogát is korlátozták, és hosszú távollét után Silverstone-ban tűnt fel először a paddockban. „Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem hiányzott" – mondta a Motorsport.com-nak. „Fantasztikus érzés, hogy újra itt lehetek – nem is tudom, mikor fordult elő utoljára, hogy már csütörtökön megérkeztem egy versenyre."

Mallya elárulta, előnyökkel is jár, hogy kénytelen Angliában maradni. „Rengeteg időt töltök a csapattal, az idei fejlesztésekkel és a 2017-re történő átállással is sokat foglalkoztam, és nagyon élvezem" – magyarázta. „Korábban mindenbe csak belekóstoltam, de most van időm jobban elmélyülni egy-egy területben, és ezt igazán élvezem."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!