Vágólapra másolva!
A spanyol mindent rendben talált a fejlesztett motorral, és bizakodva várja a hétvége további részét, Button viszont értékes időt veszített a Brit Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén.

A Brit Nagydíj második szabadedzésén a McLaren mindkét pilótája befért a legjobb tíz versenyző közé, ezért Fernando Alonso szerint minden esélyük megvan arra, hogy Silverstone-ban is bejussanak az időmérő edzés harmadik etapjába, vasárnap pedig pontokat szerezzenek.

A mérvadóbb délutáni edzést 1,3 tizedes lemaradással a 6. helyen záró Alonso a Honda továbbfejlesztett motorjával is elégedett volt, bár azt egyelőre nem tudta megmondani, mennyit javultak a frissítéssel. „Minden rendben volt a fejlesztési csomagunkkal, remélhetőleg az adatokat átvizsgáló mérnökök is arra jutnak majd, hogy javultunk" – nyilatkozta. „A megbízhatóságon is dolgoznunk kell, mert tudom, hogy Jensonnak gondjai voltak a második edzésen. Ezeket ki kell küszöbölnünk, hogy pontokat szerezhessünk vasárnap."

Alonso az előkelő 6. helye ellenére nem bízza el magát, hiszen tudja, hogy pénteki eredmények gyakran nem mérvadóak. „A hétvége első napján rendszeresen jól teljesítünk, de szombaton többet ki kellene hoznunk az autónkból" – ismerte el. „Az előző néhány versenyen viszont sikerült bejutnunk a Q3-ba, holnap mindenképpen az lesz a célunk, hogy ezt megismételjük."

Alonso szerint a McLaren már rendszeres résztvevője lehet a Q3-nak Forrás: AFP

Button kevésbé bizakodó

Button edzése döcögősebbre sikerült, és Alonsótól is 7 tizedet kapott, de végül ő is felért a 9. helyre. „A délutáni gyakorlás elég furcsán alakult számomra: az elején futottam egy kört a keményebb gumikon, utána viszont egy probléma miatt fél órát ültem a garázsban" – magyarázta a brit. „Utána a pályára hajtottam, de megint gondjaim voltak, ezért csak az edzés legvégén tudtam kipróbálni a lágy gumikat."

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier elárulta, Button motorja rendszertelen adatokat közölt a második edzésen, ezért volt szükség a hosszas kivizsgálásra. „Szerencsére úgy tűnik, leginkább a számokkal kell dolgozni a laptopjainkon, nem valamelyik alkatrészt kell megjavítanunk– erősítette meg Button is. „Holnap valószínűleg gond nélkül a pályára hajthatok."

Button ennek ellenére kevésbé bizakodó, mint Alonso, szerinte „nehéz lesz" bekerülniük a Q3-ba, de igyekszik mindent kihozni az autójából a hazai pályáján. „Fernando jó tempót futott. Remélhetőleg holnap nekem is sima edzéseim lesznek az új alkatrészekkel, és kicsit versenyképesebb lesz az autóm, mint ma."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!