Vágólapra másolva!
Vége a találgatásoknak, a csapat péntek reggel hivatalosan is bejelentette, hogy újabb egy évre hosszabbítottak a finnel. 

Kimi Räikkönen csütörtökön még úgy nyilatkozott, szívesen maradna 2017-ben is a Ferrarinál, de egyelőre nem tudja, mit hoz a jövő. Nem kellett sokat várni, hogy kiderüljön: az olasz istálló pénteken bejelentette, hogy változatlan pilótafelállással vágnak neki a következő idénynek,

jövőre is a finn lesz Sebastian Vettel csapattársa.

Räikkönen 2017-ben a hetedik idényét fogja megkezdeni a Ferrarinál. Először 2007 és 2009 között versenyzett a maranellói alakulatnál, és rögtön az első ferraris szezonjában megnyerte a világbajnoki címet, de két évvel később Fernando Alonso szerződtetése miatt távoznia kellett. Tett egy kétéves kitérőt a rali-világbajnokságba, majd a Lotus színeiben tért vissza a Forma-1-be, de 2014-ben újra a Ferrarinál kötött ki.

Räikkönen újabb egy évet kapott a Ferraritól Forrás: AFP

Räikkönen a második ferraris etapjában egyelőre egy versenyt sem nyert, és 2014-ben Alonso, tavaly pedig Vettel sokkal több pontot szerzett nála a bajnokságban. Az idén viszont

9 futam után ugyanannyi pontja van, mint a csapattársának,

a német csak a több második helye miatt előzi meg a tabellán. Noha összességében idén is Vettel nyújt meggyőzőbb teljesítményt, a Ferrari a finn szezonjával is elégedett, és a következő idényre is lehetőséget adnak neki.

A sajtóban hónapok óta zajlottak a találgatások arról, hogy Räikkönen távozása esetén ki kaphat helyet a Ferrarinál, felmerült többek között Sergio Pérez és Romain Grosjean neve, de Daniel Ricciardót is esélyesnek tartották az ülésre. A finn hosszabbításával azonban vélhetően elcsendesedik a pilótapiac, az élcsapatoknál nem lehet komoly változásra számítani.

Räikkönen egyébként a Brit Nagydíjon teljesíti a 100. versenyét a Ferrarinál, és csütörtökön már utalt arra, hogy szeretne az olaszoknál maradni. „A miénk a legjobb csapat a Forma-1-ben. 2007-ben együtt nyertünk világbajnoki címet, voltak jó éveink, ahogy nehezebbek is" – nyilatkozta. „Nagyon örülök, hogy a Ferrarinál dolgozhatok. A hangulat fantasztikus, folyamatosan hajtjuk egymást előre, és

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!