Társoldalunk:
Hírlevél

Elhárult a Haryanto jövőjét fenyegető veszély

2016.07.07. 19:07

Eddig úgy tűnt, csak a Magyar Nagydíjig biztosított az ülése a Manornál, de kihúzza a szezon végéig. Wehrlein szerint az első pontját a múlt hétvégén megszerző kis csapat célba veheti a Renault-t.

Rio Haryanto pilótaülése a Manornál sokáig labilis volt: a menedzsmentje pár hónappal ezelőtt egy crowdfunding projekt keretében még a közönség segítségét is kérte, hogy az indonéz újonc a Forma-1-ben maradhasson. Félő volt, hogy néhány verseny után mennie kell, mert elfogy a pénze, de az Autosport szerint sikerült biztosítania a jövőjét a szezon végéig.

Haryanto megmenekült - egyelőreForrás: AFP/2016 Getty Images/Charles Coates

„Jelenleg meglehetősen biztos vagyok benne, hogy minden jól alakul" – mondta Haryanto, akinek az idei legjobb eredménye a monacói 15. helyezés, így az egyéni összetett legutolsó helyén áll. „Csak keményen tovább kell igyekeznem, és a lehető legjobb eredményeket kell szállítanom a csapat számára."

A 23 éves versenyző menedzsere, Piers Hunnisett az Autosportnak elárulta, hogy az utóbbi hetek során pozitív fordulat történt a Manorral folytatott tárgyalásokban.

Már csak néhány részletet kell véglegesíteni, de jelenleg úgy áll a dolog, hogy Rio maradhat a szezon végéig"  

– mondta.

A Forma-1 legkisebb alakulatának a múlt hétvégi Osztrák Nagydíjon mindössze másodszor sikerült pontot szereznie a története során, amikor Haryanto nagyra értékelt csapattársa, Pascal Wehrlein a 10. helyen ért célba. Az ifjú német mindenekelőtt annak tulajdonította a bravúrt, hogy a Manor először tudta a megfelelő hőmérsékleti tartományban tartani a gumikat. Úgy vélte, mostantól akár a Renault-t is célba vehetik a konstruktőri összetettben, amely az idén még szintén csak egyszer, Szocsiban szerzett pontot – igaz, akkor rögtön hatot.

„Szerintem sokat fejlődünk" – jelentette ki Wehrlein. „Jelenleg elégedett vagyok, és remélem, hogy a következő versenyen tovább lépkedhetünk előre, sőt talán a Renault-val is megmérkőzhetünk a bajnokságban. Ez nagyszerű lenne – olyan keményen fogom nyomni a gázt, amennyire csak lehet."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!