Vágólapra másolva!
Olasz lapértesülés szerint jól áll Kimi Räikkönen szénája a Ferrarinál, és a csapat tesztpilótája is úgy véli, a 2007-es világbajnok maradhat a Scuderiánál.

Az idei pilótapiacot elsősorban Nico Rosberg és Kimi Räikkönen jövője határozza meg, sok versenyző sorsa függ attól, hogy maradnak-e jelenlegi helyükön, a Mercedesnél és a Ferrarinál. Várhatóan igen, mert egyikük helyére sincsenek elérhető, valóban erős alternatívák, bár Sergio Pérez neve felmerült a Scuderiával kapcsolatban.

„Kimi valószínűleg folytatja, én legalábbis ezt gondolom” – nyilatkozta Marc Gené, a Ferrari tesztpilótája a Movistar műsorában. „Részben azért, mert nem látszik világosan, hogy a piacon lévő versenyzők közül ki pótolhatná.”

Räikkönen jövőre is maradhat Forrás: GEPA pictures/Gepa Pictures/ Daniel Goetzhaber

A La Gazzetta dello Sport arról számolt be, hogy Räikkönen ügyében már a nyári szünet előtt, a júliusi futamok eredménye alapján dönthetnek. Felröppent az a hír is, miszerint a 2007-es világbajnokkal a tavalyi évhez hasonlóan újra csak egy évre állapodhatnak meg, de már ez is további stabilitást jelenthet az élre visszavágyó istállónak.

A másik fontos ülést kínáló Mercedes már rögtön Lewis Hamilton és Nico Rosberg vasárnapi balesete után jelezte, hogy továbbra is meg akarják hosszabbítani a német pilóta szerződését. A világbajnoki pontverseny éllovasa sem orrolt meg a csapatára az események miatt.

Rosberg is a Mercedesszel tervez Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

„A vasárnap történtek nem változtatják meg a döntésemet” – mondta Rosberg. „Jól érzem magam a Mercedesnél. Ez a családom a versenyzésben, remélem, hogy a jövőben is itt maradhatok.” Amennyiben viszont megüresedne egy hely a Force Indiánál vagy akár a gyári Mercedesnél, jelentkező már lenne rá, mégpedig Pascal Wehrlein személyében.

„Nem az a célom, hogy a mezőny végén körözgessek” – idézte az ausztriai pontszerzőt a Laola1. Wehrlein, aki nem szállt el a váratlan sikerétől, ugyanakkor hozzátette: „Számomra a legfontosabb, hogy tanuljak, a csapatnak meg az, hogy a Sauber előtt maradjunk.”

„Mindenki annyira jó, amennyire a legutóbbi versenyén volt. Először itt kell bizonyítanom, aztán majd remélhetőleg lehetőséget kapok rá, hogy a Mercedesnél versenyezzek. Az év jelenlegi szakaszában még gondolnom sem szabad a csapatváltásra. A Mercedes intézi a tárgyalásokat, egyelőre azonban még itt is sok a teendőm” – utalt a Manorra.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!