Vágólapra másolva!
Max Verstappen beszólt a nála 13 évvel idősebb, háromszoros világbajnoknak, mert szerinte Lewis Hamilton csak kifelé mutatja azt, hogy mennyire bátor, ha kétes biztonságú pályákra érkeznek.

Több versenyző is felszólalt a két héttel ezelőtti Európa Nagydíjat rendező bakui pálya biztonsága miatt, majd Lewis Hamilton magabiztosan leoltotta őket a sajtóban. A világbajnoki címvédő szerint ellenfelei túl sokat nyafognak, és azt mondta, ő szereti a régi vágású, kihívást jelentő pályákat. Az elhangzottak nem maradtak válasz nélkül, Max Verstappen megszólítva érezte magát.

„A sajtóban azt mondja, hogy őt nem zavarja (a pályák kialakítása), de a csapatának aztán mást mond” – nyilatkozta Hamiltonról tinédzser ellenfele. „A versenyzői eligazításon Bakuban vitába keveredtem, mert azt mondtam, hogy a bokszbejárat elég trükkös volt, ő meg azt mondta, hogy nem kellene aggódnom emiatt” – magyarázta, majd aznap este végül módosították a bokszbejáratot.

Hamilton (balra) és Verstappen (jobbra) a bakui pályán is megvívott egymással Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Aztán Nico (Rosberg) is beszállt, és kérdőre vonta, hogy ’várjunk csak, Lewis, az előbb még azt mondtad, hogy (tartasz) a bokszbejárattól’. Most akkor hogy is van ez? Lehet, hogy csak vagánykodni akar. Biztonságra törekszünk, mert nem akarunk meghalni a pályán. Én szeretem, ha odakint intézhetjük az ügyeinket, és nem csak egy teremben beszélünk róla, de semmiképpen sem félek tőle” – mondta Hamiltonnal kapcsolatban.

Verstappen a Red Bull Ringen is kiakadt a durva rázókövek miatt, amelyeket több versenyző is aggályosnak tartott a pályabejárás után, de mégsem állt ki senki a holland pilóta mellett. Hamilton és Sebastian Vettel is azt nyilatkozta az elmúlt napok során, hogy a Forma-1-nek továbbra is veszélyesnek kell maradnia, és Niki Lauda is úgy vélte, hogy a veszély csökkenése miatt esik vissza a versenyek nézettsége.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!