Társoldalunk:
Hírlevél

Ricciardo reméli, hogy megérte a szuperlágy gumit választani

2016.07.02. 19:19

Nem szerepeltek túl jól a Red Bullok a változékony időjárású osztrák időmérőn, de Daniel Ricciardónak van oka az optimizmusra. Max Verstappen ugyanúgy járt, mint Felipe Massa.

Az osztrák pálya gyors jellege miatt esőben reménykedtek a Red Bullnál az időmérőre és a futamra, Daniel Ricciardo mégis azt mondta a leintés után, hogy jobban örült volna, ha több gyors kört mehet száraz pályán a Q3-ban. Ricciardo a 7. leggyorsabb volt, de az 5. helyről rajtolhat, és ezzel is elégedett lehet, hiszen a Ferrarikhoz hasonlóan a szuperlágy gumikkal kezdheti meg a versenyt.

„Szeretem, amikor gyorsan kell alkalmazkodni” – utalt a nedves, de nagyon gyorsan felszáradó pályára. „Intermediate-tel kezdtünk, és elég jó volt a tempóm, ennek örültem, de tudtam, hogy az edzés végére száraz lesz a pálya, és a slick gumik jobban működnek majd.”

Ricciardo lesipuskásként már a holnapi futamot várjaForrás: 2016 Getty Images/Mark Thompson

„Visszatekintve, jobb lett volna, ha korábban kijöhetek, és legalább két kört mehetek slick gumikkal, mert szerintem ezért vesztettünk néhány helyet” – foglalta össze.

A szuperlágy gumikkal jutottunk tovább, és ez remélhetőleg holnap kifizetődik, így közelebb kerülhetünk az ellenfeleinkhez.”

Ricciardónál még csapattársa, Max Verstappen is rosszabbul járt, mert 50 másodperccel a leintés előtt kezdhette meg az utolsó mért körét, így csak a 9. lett (a 8. helyről rajtolhat majd), mert még szinte az egész Q3-as mezőny utána következett, a folyamatosan javuló körülmények előnyét élvezve. Felipe Massa is ugyanígy járt pórul.

Verstappen megint csak a Q3-as mezőny végén találta meg a helyétForrás: GEPA pictures/Gepa Pictures/ Matic Klansek

„Túl korán voltunk kint, a végére mindenki gyorsabbá vált” – mondta Verstappen. „Nehéz megmondani, hogy hol lehettünk volna, a tempónk jó volt, de így most túlságosan hátulról rajtolhatok. A Q2-ben jól döntöttünk, hogy a szuperlágy gumit választottuk, majd meglátjuk, hol lyukadunk ki” – tette hozzá.

A Red Bull mellett a Ferrari is így döntött, és a pole pozícióból induló Lewis Hamilton aggódik is, hogy a szuperlágy gumik a verseny elején jobban működnek majd a gyors, de szemcsésedő és hólyagosodó ultralágyaknál, amelyekkel az éllovasnak alaposan meggyűlt a baja. A Red Bullt a várhatóan továbbra is változékony időjárás is segítheti a jó eredmények elérésében, mivel Christian Horner csapatfőnök szerint a szombati pozíciók „nem tükrözik a valós képességeiket” a pályán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!