Sainzot nem engedte el a Red Bull, marad a Toro Rossónál

Forma-1, Carlos Sainz, Scuderia Toro Rosso
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 16: Carlos Sainz of Spain and Scuderia Toro Rosso talks to the media during previews ahead of the European Formula One Grand Prix at Baku City Circuit on June 16, 2016 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Dan Istitene/Getty Images,) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20160616-00469 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A Red Bullnál már gondolkodnak azon, hogy mit kezdjenek a spanyol tehetséggel, de jövőre még a Toro Rossónál parkoltatják őt. Verstappen nem aggódik Sainz miatt.

Zsinórban harmadik F1-es szezonját is a Toro Rosso versenyzőjeként tölti majd Carlos Sainz. A spanyol versenyző 2015 elején mutatkozhatott be, és a Red Bull úgy döntött, élnek opciós jogukkal, és 2017 végéig biztosan igényt tartanak a fiatal tehetség szolgálataira.

Sainz három szezont is lehúzhat a Toro Rossónál Forrás: 2016 Getty Images/Dan Istitene

„A hét elején éltünk az opcióval, úgyhogy a következő 12 hónapra a Red Bullnál marad, aztán lehetőségünk lesz, hogy elhelyezzük oda, ahova jónak látjuk” – nyilatkozta Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke. „Jelenleg a Toro Rossónál van, és jövőre is ott lesz” – mondta.

Sainz jó benyomást keltett az F1-es közvéleményre az elmúlt majdnem másfél szezon során, de nem tudott olyan látványosan szerepelni, mint Max Verstappen, akit azóta hosszú távra a Red Bullhoz szerződtettek. Mivel az anyaistálló Daniel Ricciardót is megtartotta további két évre, Sainznak nem maradt hely a Red Bullnál.

A hírek szerint a Renault érdeklődött iránta, és a Ferrari kapcsán is felmerült a neve.

„Az ilyen problémák luxusnak számítanak” – utalt Horner arra, hogy több pilótájuk van, mint autójuk. „A Red Bull Racinget a következő két és fél évre megszilárdítottuk” – mondta, és elárulta, „meglepő” lenne számára, ha jövőre nem Danyiil Kvjat lenne Sainz csapattársa. „Szerintem Dany továbbra is fejlődik, kezdi megvetni a lábát, és nincs nyilvánvaló jelölt, aki fenyegetné az ülését.”

A hír hallatán Verstappen, Sainz korábbi csapattársa elmondta, nem tart attól, hogy ő is Kvjat sorsára jut, és Sainz esetleg kiszorítja őt a Red Bulltól,

ha nem szállítja az eredményeket. „Nem érzek nyomást Carlos részéről. Szerintem a Toro Rossónál megmutattam, hogy kell legyőzni őt a versenyeken és az időmérőn. Úgy általában sem szoktam érezni a terheket, úgyhogy nálam minden oké.”