Társoldalunk:
Hírlevél

Button: Előbb-utóbb betelik a pohár a McLarennél

2016.06.27. 11:50

Jövőre a dobogóért akar küzdeni, a McLarennel vagy akár másik csapattal. A wokingiak októberre halasztották a 2017-es pilótafelállás meghatározását.

Lassan másfél szezon eltelik a Honda F1-es visszatérése, és még több a McLaren legutóbbi, gyökeres átalakítása óta, de az eredmények egyelőre elmaradnak a várakozásoktól. Fernando Alonso és Jenson Button is csak a pontszerző helyekért küzdhet, ha kijön a lépés, és folyamatosan arról szólnak a pletykák, hogy Button szekere kifelé áll a csapattól.

Már tavaly is felmerült, hogy a 2009-es világbajnok visszatérhet a Williamshez, ahol megkezdte F1-es pályafutását, és nemrég Claire Williams is elismerte, hogy elgondolkodnának Button szerződtetésén, ha honfitársa szabadon igazolhatóvá válna.

Button nem csak a McLarennel tervezForrás: DPPI media/Frederic Le Floc H

„Mindenkinek jól esik, ha ilyeneket mondanak vele kapcsolatban, úgyhogy ez nagyon kedves volt tőle" – nyilatkozta Button a Sky Sportsnak. „Még nem tudom, hogy mihez kezdek jövőre. Szeretném ismét jól érezni magamat, és olyan helyzetbe kerülni, hogy jó eredményekért küzdhessek. Lehet ez egy újabb építkező év, a dobogós év vagy egy győztes év. Erre van szükségem. Remélhetőleg a McLaren erős és versenyképes lesz jövőre, de más lehetőségeim is vannak."

Button elmondta, a csapat fontos részének érzi magát, és minden futam után visszatér a gyárba, hogy megossza a tapasztalatait, és szorosan együttműködjön mérnökökkel és az aerodinamikai szakemberekkel. Élvezi, hogy részese lehet az autó fejlesztésének, de elismerte, ez csak pótcselekvés, mivel nincsenek győztes helyzetben.

Élvezem a küzdelmet, és azt, hogy mindent kihozhatok a csomagból, de egy ponton elegem lesz ebből."

Ron Dennis, a McLaren csoport elnöke kijelentette, a monzai verseny előtt fel sem merül bennük a 2017-es versenyzői felállás kérdése. „Lesz egy igazgatótanácsi ülésünk szeptember vége felé, ami logikus időszak a döntéshozás szempontjából, de az is lehet, hogy akkor még nem jutunk elhatározásra. Senkinek sem fogjuk visszavetni a pályafutását" – ígérte.

„Van egy fiatal és ambiciózus versenyzőnk, két lenyűgöző világbajnokunk, és amikor egyeztetünk velük, ezeket is figyelembe fogjuk venni. Most viszont még csak a szezon feléhez közelítünk. A lehető legalkalmatlanabb dolog, amit tehetünk, hogy elkezdünk a következő évet befolyásoló döntésekről beszélni. Egyszerűen túl korai még."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!