Hamilton segíthet, hogy a Ferrari világbajnok legyen

Forma-1, Nico Rosberg, Mercedes AMG Petronas, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Barcelona teszt
Nico Rosberg and Sebastian Vettel during the first day of the Formula 1 test, held in the Barcelona-Catalunya Circuit, on may 17, 2016.Photo: Jordi Galbany/Urbanandsport/Nurphoto -- (Photo by Urbanandsport/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Maurizio Arrivabene szerint meglepetést okozhatnak a Ferrari fejlesztései a következő versenyeken, és abban bízik, hogy Lewis Hamilton is segíthet nekik a világbajnoki címért folytatott küzdelemben.

A szezon első harmada után nem úgy tűnik, hogy a Ferrari labdába tudna rúgni a Mercedes mellett a világbajnoki címekért folytatott küzdelemben, hiszen az egyéni pontverseny éllovasa, Nico Rosberg 45 pontos előnnyel vezet a 3. helyezett Sebastian Vettel előtt, és a Mercedes is 81 ponttal jár a maranellóiak előtt. Maurizio Arrivabene, a

Scuderia csapatfőnöke azonban úgy véli, nincs még vége az idei küzdelemnek, és azt ígérte, újabb fejlesztésekkel próbálják átvenni a vezetést.

„A pontos dátumokat nem árulom el, de elmondhatom, hogy a mérnökeink gyakorlatilag nem alszanak” – nyilatkozta Arrivabene. „Meglepetéseket fogunk okozni, mert a karosszériát fejlesztő mérnökeink még kevesebbet alszanak.”

A Ferrari az idén is csak lohol a Mercedes után Forrás: NurPhoto/Jordi Galbany/NurPhoto/Jordi Galbany

A Ferrari az idén csak kétszer, Ausztráliában és Kanadában volt igazán esélyes a futamgyőzelemre úgy, hogy a Mercedesek is a pályán voltak, de Arrivabene szerint ha az Ezüstnyilaknak gondjai akadnak, ők rögtön hasznot húzhatnak ebből.

– nyilatkozta Arrivabene. „Figyelembe kell vennünk, hogy Rosberg és (Lewis) Hamilton pontokat fog rabolni egymástól, mert ha nem, akkor nehéz dolgunk lesz” – ismerte el. „A bajnokság még hosszú, és rossz napjaink voltak már bőven, nekik viszont csak egy alkalommal” – utalt ara, hogy Barcelonában a két Mercedes kiütötte egymást.

Hamilton segíthet Vettelnek, hogy utolérjék Rosberget? Forrás: AFP/Chris Roussakis

„Ha ez történik, könnyedén ugorhatunk egyet a ponttáblázaton. Hinnünk kell, pozitívnak kell maradnunk. Kanadában nem voltunk messze a Mercedestől, Bakuban rossz volt a formánk, de így is feljutottunk a dobogóra.

Bár az idei világbajnokságban Nico Rosberg áll a legjobban, már Lewis Hamilton is nyert két futamot, ezért Arrivabene abban reménykedik, hogy a Mercedes versenyzőinek csatája a Ferrari malmára hajthatja a vizet, sőt Hamilton akár segíthet is a Ferrarinak. „Miért ne?” – vetette fel Arrivabene. „Az lenne a legjobb, ha először a szövetségesünk lenne, aztán persze a legfőbb vetélytársunk. Van még hátra 13 verseny, nagyon hosszú a szezon.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!