Vágólapra másolva!
A gumigyártó a Red Bull Ringre is szállít a legpuhább keverékű abroncsából, nem meglepetés, hogy ez a legkelendőbb portéka.

A Pirelli a jövő hétvégi Osztrák Nagydíjon is beveti az idei évre készített, lila jelzésű ultralágy gumit. A keverék elkészítésével az volt a gyártó célja, hogy rövid ideig kimagasló teljesítményt nyújtó abroncsot készítsen, amely agresszív taktikákat eredményezhet. Ez Monacóban és Kanadában nem történt meg, mindkét esetben túl sokáig bírták a gumik.

Az ultralágy keverék legközelebb a Red Bull Ringen bizonyíthat, hiszen ismét felkerült az étlapra a lágy és a szuperlágy mellé. Nem meglepetés, hogy minden csapat ebből a változatból kérte a legtöbb szettet a hétvégére, de akadnak egészen szélsőséges rendelések is. A Ferrari például mindkét autójához 9 ultralágy szettet kért, 3 szuperlágyat, és csupán 1 lágyat.

Kelendő az ultralágy gumi Forrás: © FOTO STUDIO COLOMBO PER PIRELLI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)/© Foto Studio Colombo

Ugyanígy alakult a gumiválasztás Jolyon Palmer esetében is, míg Kevin Magnussen is csak egy fokkal volt visszafogottabb, ő 2-2 szettet kért a kevésbé lágy keverékekből. A Mercedes versenyzői 8 ultralágy szettre szavaztak, de van némi eltérés a másik két gumi terén, ez azonban csak az edzéseken árnyalhatja kissé a képet. Agresszív volt a Manor is, ők 8-4-1 arányban rendeltek.

Szokatlanul visszafogott volt a Haas csapat: az amerikai istálló általában a lágyabb abroncsokat részesíti előnyben, de ezúttal csak 6 ultralágy szettet rendeltek, és Esteban Gutiérrez a lágyból is 3 szettet kért. E téren Felipe Nasr, Fernando Alonso, Jenson Button, Nico Hülkenberg és Sergio Pérez is hasonlóan gondolkodott az Osztrák Nagydíj előtt.

Így választottak a versenyzők a gumik közül Forrás: Pirelli

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!