Jó szalagcím lenne, hogy Button visszatér a Williamshez

Forma-1, Jenson Button, McLaren-Honda, Ausztrál Nagydíj, Sky Sports
McLaren Honda's British driver Jenson Button speaks to the media in the paddock ahead of the Formula One Australian Grand Prix in Melbourne on March 17, 2016. / AFP / PETER PARKS / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE
Vágólapra másolva!
Elégedettek a jelenlegi versenyzőikkel is, de Claire Williams elismerte, a 2009-es világbajnok megszerzése nagy feltűnést keltene. Massa helyére érkezhet.

Jenson Buttonnak B-tervet kell kidolgoznia, ha jövőre is mindenképpen az F1-es mezőny tagja szeretne maradni, mert lejár a szerződése a McLarennel, de a csapat csak szeptemberben akar foglalkozni a jövő évi pilótafelállás kérdésével. Sikeres bahreini bemutatkozása után Stoffel Vandoorne-nak jó esélye van arra, hogy elfoglalja a helyét.

Button 2000-ben a Williamsnél mutatkozott be az F1-ben, de azóta nem versenyzett a grove-i istállónál. Ez jövőre megváltozhat, mert Claire Williams elmondta, Valtteri Bottas és Felipe Massa mellett másokat is számításba vesznek.

Lejár Button ideje a McLarennél? Forrás: AFP/Peter Parks

„Tárgyalunk velük, és más versenyzőkkel is egyeztetünk a paddockban, hogy lássuk a lehetőségeket” – ismerte el a Sky Sportsnak. „Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lennénk elégedettek Valtteri és Felipe munkájával. Nagyszerű párosunk van, de még nem döntöttünk. Először le kell zárnunk a tárgyalásokat.”

Button már tavaly is majdnem visszatért a Williamshez. Végül a McLarennél maradt, de Claire Williams kijelentette, örömmel viszontlátná a 2009-es világbajnokot, aki a 2006-os Magyar Nagydíj megnyerésétől eltekintve az összes sikerét Mercedes motorral hajtott autókat vezetve érte el.

Button a Williams színeiben mutatkozott be 2000-ben Forrás: AFP/Toru Yamanaka

„Remek szalagcím lenne, hogy Button visszatér a Williamshez. Itt kezdte a pályafutását, később világbajnok lett, és hihetetlenül intelligens, amikor csapatot kell építeni maga köré, és segíteni kell a mérnököket az autó továbbfejlesztése terén. Ha elérhetővé válik, természetesen vonzó lehetőség lesz, de jelenleg rengeteg versenyzővel tárgyalunk. Lehet, hogy ő is a listán van, de lehet, hogy nem.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!