Vágólapra másolva!
A 3. helyezett versenyző akkor is megelőzte Kimi Räikkönent, ha erre nem volt szüksége. Sikerének kulcsa a rajt volt, de Lewis Hamilton támadásait is visszaverte.

A Force India száműzetésben élő tulajdonosa, Vijay Mallya a Twitteren azt írta, szó szerint énekel az esőben, miután Sergio Pérez a bakui Európa Nagydíjon a 3. helyen ért célba. Mallya az Egyesült Királyságba menekült az indiai hatóságok elől, de csapata Pérez révén Monaco után az idén már másodszor is feljutott a dobogóra. A mexikói pilóta szerint keményen meg kellett dolgozni érte.

amivel megkerültem egy Williamst és egy Toro Rossót” – utalt Felipe Massa és Danyiil Kvjat megelőzésére. „Az első etapban szemcsésedéssel küzdöttem, de végül úgy döntöttünk, hogy kint maradok, amíg javul a helyzet, és ez helyesnek bizonyult. Amikor kijöttem a bokszból, nehéz volt felmelegíteni a gumikat, és Lewis (Hamilton) nagy nyomást fejtett ki.”

Nagy az öröm a Force Indiánál - még több kép a galériában! Forrás: Sahara Force India/xpbimages.com/Xpb.Cc

Péreznek kapóra jött, hogy Hamilton el volt foglalva a kapcsolókkal az autójában, és lemaradt a Force India mögött, így Kimi Räikkönen utolérésére koncentrálhatott. A Ferrari versenyzője korábban már 5 másodperces büntetést kapott, és az autójával is küszködött, de

Pérez úgy döntött, nem elég, ha közel kerül Räikkönenhez, inkább meg is előzi őt.

„Tudtam már, hogy büntetést kapott, de az utolsó kör elején nagyon közel kerültem hozzá, és megláttam a lehetőséget az előzésre, ezért meg is ragadtam. Szenzációs érzés az idén másodszor is dobogóra állni, a csapat kiváló munkát végzett, és csodálatos évünk van.”

Az elmúlt három futamon a 2. dobogós helyét szerezte - kattintásra galéria nyílik! Forrás: Sahara Force India/Sahara Force India/James Moy Photography

Bob Fernley, a Force India csapatfőnök-helyettese méltatta a Force India szerelőit, mivel gyorsan összerakták Pérez autóját a harmadik szabadedzés végén történt baleset után. Fernley úgy vélte, a bokszfalon dolgozó szakemberek, és a kerékcserét elvégző csapattagok is jól teljesítettek, így

megszilárdították 5. helyüket a konstruktőri pontversenyben, és a Williamshez közelebb is kerültek.

Pérez csapattársát, Nico Hülkenberget a rajtnál Esteban Gutiérrez meglökte, majd túlkormányzottsággal küszködött, de így is 31 körig használta a második etapra bevetett szuperlágy gumikat. Az utolsó körökre azonban visszaesett a tempója, és Daniel Ricciardo, majd Max Verstappen is megelőzte, így a 9. helyen ért célba.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!