Vágólapra másolva!
A bakui futamon közel sem szereztek olyan eredményt, mint amire számítottak, ezért alapos vizsgálatra készülnek.

A bakui pálya hosszú egyenesei papíron roppant kedvező helyzetbe hozták a Williamst az Európa Nagydíjra, ám az angol csapatnak be kellett érnie 9 ponttal, így tovább nőtt a lemaradásuk a Red Bull-lal szemben a konstruktőri tabellán.

"Közelítőleg sem azt kaptuk a versenytől, ami vártunk" - ismerte el az istálló teljesítményért felelős mérnöke, Rob Smedley. "Maga a csapat kiválóan dolgozik, az autó tempója az, ami elkeserít. Kisiklottunk, a tempónk nem volt megfelelő a Force Indiához képest."

A 6. helyen célba érő Valtteri Bottas sem mondott ellent a véleményével, az eredményről azt nyilatkozta, "nem elég jó, de ezt tudtuk összehozni."

A Williams csalódott. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: Williams

"Úgy érzem, jó versenyt futottam, és sikerült végrehajtanunk az egykiállásos taktikát, ami egyértelműen a legjobb volt. Örülök, hogy jól tudtam bánni a gumikkal, mert ez tette lehetővé a 6. helyet" - tette hozzá.

Felipe Massa szintén pontot szerzett, de csak a 10. hely lett az övé, miután a 45. körben Max Verstappen is megelőzte. "Szörnyű versenyem volt, el kell felejtenem. Borzasztóan szenvedtem a gumikkal, képtelen voltam munkára fogni őket. Sokkal erősebben koptak a hátsók, mint gondoltam" - közölte.

Massát külön bosszanthatja, hogy hiába rajtolhatott az 5. helyről, a mögüle indulók közül Lewis Hamiltonon kívül mindkét Force India, valamint Bottas is megelőzte.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!