Vágólapra másolva!
Kockásra fékezte az egyik szett gumiját, aztán már nem tudott továbbjutni a Q1-ből Bakuban. Alonso úgy véli, a McLarennek van esélye a pontszerzésre.

Alulmúlta az előzetes elvárásokat a McLaren a bakui időmérőn, ugyanis Jenson Button már a Q1-ben kiesett, a Q3-ba vágyó Fernando Alonso pedig nem jutott tovább a középső felvonásból.

Button egy rossz döntés miatt búcsúzott idő előtt: egy vezetői hiba után nem állt ki egy újabb friss szett abroncsért, ám nem tudott eleget javítani, és a sárga zászlók is akadályozták. "Blokkoltak a kerekeim a 15-ös kanyarnál. Új fékeket raktunk fel az időmérőre, ahogy mindig, de erősebben haraptak, mint vártuk. Ennyi" - mondta. "Kár, mert egész hétvégén a 7-8. hely környékén álltam. Nem hiszem, hogy ennyire gyorsak lennénk, de biztos, hogy nem a 19. helyre tartozunk."

Button csak három ellenfelét előzte meg Forrás: AFP/Andrej Isakovic

"Ki kellett volna jönnünk új gumikért, azonban azt gondoltuk, nagyobb mozgásterünk van. Kockásra fékeztem az egyik abroncsot, aztán megpörögtem, ami nem tesz jót. Be kellett volna állnom kerékcserére." Így csupán csak a Renault-kat, valamint Marcus Ericsson Sauberjét előzte meg.

Alonso bosszús a taktika miatt

Szintén bezavartak a sárga zászlók Fernando Alonsónak, aki a 14. helyen végzett. "Az autó jól működik a kanyarokban, de az egyenesekben 7-8 tizedet vesztünk. Amint padlógázt nyomunk és egyenesbe állítjuk a kormányt, lemaradunk" - panaszolta. "Bosszantó, de ez nem olyasmi, ami ne tudtunk volna a hétvége előtt."

Szerinte azonban a tempója amúgy sem volt elég a továbbjutáshoz, és a McLaren stratégiáját is megkérdőjelezte. "Mások az első mért körüket nyomták meg, mi a másodikat, ezért folyton utolértünk két-három olyan autót, amik már lelassítottak" - közölte. "Egyszer elmegy, de a Q1 és a Q2 összes körében ez történt, ezért legközelebb jobban kell teljesítenünk ezen a téren.

A spanyol nem bánkódik az elszúrt időmérő miatt, mert a betétfutamokon, illetve az edzéseken látottak alapján

benne van a pakliban, hogy sokszor megakasztják a futamot a Safety Car valamelyik változatával, így szerinte maradt esélyük a pontszerzésre.

"Nehéz lesz, de szerezhetünk pontokat holnap. Sok kicsúszást és balesetet láttunk eddig, a küzdelem nyitott. A pályán kell maradnunk, és némi szerencsével felbukkanhatunk a 6. vagy 7. helyen" - vélte.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!