Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel korábbi csapattársa úgy véli, Danyiil Kvjatra nehéz feladat vár, ha fordítani akar pályafutása alakulásán. Carlos Sainz közben rájött, hogy nincs hely számára a Red Bullnál.

A Le Mans-i 24 órás versenyen veszt részt a hétvégén Mark Webber – váltótársaival a 2. helyről kezdhet szombaton -, a Red Bull korábbi versenyzője, és Sebastian Vettel volt csapattársa. Webber 2009 és 2014 között dolgozott Vettellel, és vívott emlékezetes csatát vele, miközben a német pilóta négy világbajnoki címet nyert. Webber jól ismeri a Red Bull működését, ezért nem lepte meg, hogy Danyiil Kvjatot lapátra tették.

„Mindannyian tudjuk, hogy nem a legtürelmesebbek a versenyzők fejlődésével kapcsolatban” – nyilatkozta a Motorsport.com-nak. „Négy versenyzővel állnak szerződésben, és tisztában vagyunk azzal, hogy mozgathatják őket csapatok között” – mondta, majd Max Verstappen leigazolásával kapcsolatban hozzátette: „Végül is, bevált. Hogy volt-e politika a háttérben, arról fogalmam sincs, de Max mindenképpen egy tüzes tehetség, és nagyon izgalmas a jövőre nézve.”

Verstappen Bakuban, a Red Bull volánja mögött Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Webber szerint most eljött Kvjat ideje, hogy ismét bizonyítson a Toro Rossónál, ha tud, de úgy véli, igen nehéz feladat vár rá. „A Toro Rosso nem rossz csapat, de nehéz ott feltűnő eredményeket elérni” – jelentette ki. „Talán 1-2 olyan nap adódik, mint amikor Sebastian nyert Monzában” – utalt a 2008-as Olasz Nagydíjra. „Általában viszont elrontanak egy kerékcserét vagy a stratégiát, mert

„Úgyhogy szerintem nagy hegyet kell megmásznia, és Carlos (Sainzot) is rendszeresen le kell győznie, ami szintén nem lesz könnyű. Ez lesz a legnagyobb feladat számára” – mondta Webber Kvjat esélyeiről.

Felmerült, hogy Sainz (balra) akár Vettel (jobbra) csapattársa is lehetne a Ferrarinál, de szerinte ez csak pletyka Forrás: DPPI media/Frederic Le Floc H

Nem sejtet viszont sok jót, hogy Sainz az eddigi három, együtt töltött futamon sokkal jobban szerepelt Kvjatnál, de igaz, hogy a Red Bulltól menesztett versenyzőnek az új autót is meg kellett szoknia, és műszaki hibája is volt.

Érdekes kérdés, hogy mi lesz a Toro Rosso pilótapárosával, mert Kvjat jövője ködbe burkolózik, Sainz pedig a Red Bullhoz vágyódik, de kezd rájönni, hogy nem maradt számára hely.

„A Red Bull valóban úgy tűnik, hogy bezárkózott” – idézte az NBC. „Arra kell gondolnunk, hogy egy jó erőforrással és még egy év tapasztalattal a Toro Rossóval is jó helyzetben lehetek. James Key kiváló mérnök, és ez a csapatra is jó hatással van. Majd meglátjuk, jövőre hova jutunk, mert pillanatnyilag nem akarom elhagyni a Red Bull programjt és a Toro Rossót” – szögezte le.

Sainzot nemrég a Ferrarival és a Renault-val is összefüggésbe hozták, de ő ezeket csak pletykáknak nevezte. „A pályafutásomat mindig is a Red Bull igazgatta, és mindig a megfelelő döntéseket hozták meg számomra. Remélhetőleg folytatni tudom a jó versenyeim sorozatát, és ők ismét egy számomra helyes elhatározást hoznak.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!