Rosberg már tudatosan épít Hamilton gyenge rajtjaira

Forma-1, Kanadai Nagydíj, rajt
MONTREAL, QC - JUNE 12: Sebastian Vettel of Germany driving the (5) Scuderia Ferrari SF16-H Ferrari 059/5 turbo (Shell GP) leads at the start during the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 12, 2016 in Montreal, Canada. Charles Coates/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Kanadában ezt próbálta kihasználni, s bár ott balul sült el a manővere, azt mondja, legközelebb ugyanúgy fog támadni.

Lewis Hamilton idén még egyszer sem tudta megtartani a vezetést az első kanyarban, amikor az élről indulhatott. Az előző versenyen, Kanadában negyedszerre szúrta el a rajtot - elmondása szerint a felvezető körben még minden rendben ment, de utána túlmelegedhetett a kuplungja -, és Nico Rosberg elárulta, hogy ennek ismeretében már tudatosan épít csapattársa problémájára.

"Mostanában nehézségei voltak a rajtoknál és az első kanyarokban, jelenleg nem ezek jelentik az erősségét. Úgyhogy Kanadában úgy döntöttem, 'rajta, próbáljuk meg', de nem jött össze (az előzés)" - mondta az Autosportnak a legutóbbi startról, amelynél ugyan odaért Hamilton mellé, de végül a bukótérbe kellett kormányoznia, és visszacsúszott a középmezőnybe.

A kanadai rajt: Vettel az élre állt, Rosbergnek viszont nem sikerült megelőznie Hamiltont, és a bukótérbe csúszva rengeteg pozíciót vesztett Forrás: AFP/2016 Getty Images/Charles Coates

"Lewis rajta katasztrofális volt, az enyém középszerű, szóval mit tehettem? A külső íven haladtam, de tudtam, hogy ha hagyom simán elfordulni, a versenyemnek annyi, mert beragadok mögé" - jelentette ki. "Tudtam, hogy kockázatos a manőver a külső íven, mert (Hamilton) korábban már megmutatta, hogyan kell keményen, ám korrekten hárítani."

Hamilton azt mondta a kemény csatáról, hogy alulkormányzottá vált az autója, és ezért szorította ki csapattársát. Mindez nem szegte Rosberg kedvét, a német állítja, hogy legközelebb "ugyanígy cselekedne".

"Nem lehet összevetni a különböző szituációkat, legutóbb újabb tapasztalatot gyűjtöttem az ellene való küzdelemben. Meglátjuk, legközelebb hogy alakul, nekem az adott pillanatban kell jó megoldást választanom. Barcelonában győzelmet ért volna a manőverem, Montrealban viszont balul sült el. Legközelebb a belső ívre kell kerülnöm, mert akkor én leszek előnyösebb pozícióban" - nyilatkozta.

Rosberg a világbajnoki tabella élén 9 pontos előnnyel várja a hétvégi, bakui Európa Nagydíjat.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!