F1-es Mercedest tesztelne a MotoGP világbajnoka

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes AMG Petronas, Kanadai Nagydíj
MONTREAL, QC - JUNE 12: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes F1 WO7 Mercedes PU106C Hybrid turbo into parc ferme after winning the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 12, 2016 in Montreal, Canada. Mark Thompson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Jorge Lorenzo még azelőtt szeretné kipróbálni az Ezüstnyilat, hogy a Ducati kedvéért elhagyja a Yamahát. Nehéz lesz időpontot találni.

Az F1-es mezőny legjobb autóját szeretné tesztelni a Yamaha színeiben versenyző háromszoros MotoGP-világbajnok, Jorge Lorenzo. Az elképzelés realitását az adja, hogy mindkét csapatot szponzorálja a Monster energiaital-gyártó, ami valóra válthatja a motoros álmát.

„Áttekintjük a lehetőségeket, jó lenne összehozni valamit a Monsterrel” – nyilatkozta a Yamaha egyik informátora a Motorsport.com-nak. „Jorge nagyon szeretne tesztelni egy Forma-1-es autót, de még nem tudjuk, hogy megteheti-e, mert ez különböző szempontoktól függ.”

Jorge Lorenzo négy kerékre váltana? Forrás: AFP/Mohd Rasfan

E feltételek között szerepel a biztonság és a versenynaptárak összehangolásának lehetősége. A Mercedes a szezon végét Európától távol tölti, Lorenzo viszont valószínűleg egészen az utolsó futamig harcban lesz a MotoGP idei világbajnoki címéért, így nehéz lesz olyan időpontot és helyet találni, ahol a motoros úgy száguldozhat az F1-es autóval, hogy azzal ne veszélyeztesse a győzelmi esélyeit.

Amennyiben nem sikerülne célját a Mercedesszel elérnie, a Monster támogatásával elképzelhető, hogy más lehetőséget keres majd. A motoros 2014-ben Abu-Dzabiban már részt vett egy 12 órás autóversenyen egy Ferrarival, amit a Monster szponzorált. Lorenzo januártól a Philip Morris által szponzorált Ducati versenyzője lesz.

A Mercedes harmadik éve a legjobb autó a mezőnyben Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Thompson

A dohánygyártó egy évtizede támogatta, hogy a Ducatinál korábban szintén versenyző motoros legenda, Valentino Rossi a Ferrarihoz igazoljon az F1-be, de ez végül nem valósult meg, mert Rossi inkább motoros pályafutására koncentrált. Érdekesség, hogy Lewis Hamilton nagy tisztelője Lorenzo csapattársának, Rossinak, és többször is méltatta már a MotoGP élő legendáját.

Az F1 történetében egyszer fordult elő, hogy egy volt motorversenyző F1-es világbajnok tudott lenni: John Surtees négy alkalommal győzött 500 köbcentiméteres motorkerékpárral, és 1964-ben az F1-ben sem talált legyőzőre.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!