Vágólapra másolva!
A Force India szerint elismerés, hogy versenyzőjüket szóba hozták a Scuderiával, de meggyőződésük, hogy 2017-ben is változatlan pilótafelállással állnak rajthoz.

Sergio Pérez neve is felmerült, mint Kimi Räikkönen potenciális utódja a Ferrarinál, ahol Max Verstappen és valószínűleg Daniel Ricciardo szerződtetéséről is lecsúsztak, Valtteri Bottasra pedig tavaly nem tartottak igényt. A Scuderia kezd kifogyni a versenyképes alternatívákból, ezért a kanadai pletykák szerint akadémiájuk korábbi tagja, Pérez is képbe került.

„Az érdeklődés elismerés Checónak, és a remek munkának, amit eddig végzett” – nyilatkozta Bob Fernley, a Force India csapatfőnök-helyettese az Autosportnak. „Nem megyek bele részletekbe a versenyzők szerződéseivel kapcsolatban, de biztos vagyok abban, hogy jövőre is ugyanaz a két pilótánk lesz, úgyhogy nem aggódok.”

Pérez meglepetésre Monacóban a 3. helyet szerezte meg Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Pérez korábban a Ferrari Driving Academy tagja volt, de megszakadt a kapcsolata az olasz autógyárral, amikor 2012 végén váratlanul a McLarenhez igazolt a Saubertől, és Lewis Hamilton utódja lett. Wokingban azonban nem hozta az eredményeket és a csapat sem kedvelte meg, ezért a Force Indiánál talált menedéket, és azóta a kis csapattal is több dobogós helyet szerzett, mint a McLaren pilótái együttvéve.

„Óriási segítség, hogy Nico (Hülkenberg) és Checo révén folytonosság alakult ki, és jó lenne, ha az új karosszériák miatt ez jövőre is folytatódna” – tette hozzá Fernley. „A mi szempontunkból két szuper pilótánk van, akik jól együttműködnek egymással, összeforrtak a csapattal, és eddig sikeresek voltak. Miért akarnánk változtatni? Külső hatások persze mindig szerepet játszhatnak, úgyhogy ki kell várnunk, hogy mi történik, de meggyőződésem, hogy változatlan lesz a felállásunk.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!