Társoldalunk:

Ricciardo két évig még biztosan a Red Bullnál marad

2016.06.16. 17:16

A háromszoros futamgyőztes szerződését meghosszabbították, 2018 végéig lemondhat róla a Ferrari. Ricciardo szimulátoron már kipróbálta a bakui pályát is.

Igaznak bizonyulnak a héten megjelent olasz lapértesülések, amelyek szerint Daniel Ricciardo további két évig, 2018 végéig biztosan a Red Bull versenyzője marad. Hivatalos bejelentés egyelőre nem történt, így az évi 20 millió euróra becsült szerződés részleteiről még semmit sem lehet tudni, de Ricciardo a Sky Sportsnak megerősítette, hogy marad Milton Keynesben.

A szerződés eddig is hosszabb távra szólt, és bizonyos szempontból mindig kitartott eddig, de ez függ a teljesítménytől, és úgy tűnik Helmut (Marko) és a csapat is elégedett azzal, amit Max (Verstappen) és én csinálunk, ezért meg akarnak tartani minket” – jelentette ki.

Ricciardo még sokáig Red Bull szerelésben vigyoroghatForrás: 2016 Getty Images/Dan Istitene

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke már Verstappen leszerződtetésekor, a Spanyol Nagydíj előtt kijelentette, hogy az istálló egy időre kiszáll a pilótapiacról, azóta viszont két valószínű győzelmet is elszúrtak Ricciardónak, aki Monaco után azt mondta, kezd aggódni, hogy 26 évesen esélye sincs a világbajnoki címért harcolni, és kijelentette, oda megy, ahol a győzelem lehetőségét ígérik neki.

Jelenleg úgy néz ki, hogy ez a legjobb hely, ahol lehetek. Ha a Mercedes nem változtat a felállásán, akkor nincs más hely, ami vonzó lehetne” – mondta a háromszoros futamgyőztes, aki iránt sajtóhírek szerint a Ferrari is érdeklődött. „A jövő évi szabályváltozások szerintem nagyon kedveznek nekünk, és remélem, hogy 2017-ben tényleg a világbajnoki címért küzdhetünk.”

A döntés rossz hír Carlos Sainznak, aki a héten elmondta, reméli, hogy ő is lehetőséget kap majd a Red Bulltól, de így belátható időn belül nem marad hely számára, és kénytelen lesz további éveket lehúzni a Toro Rossónál vagy kiszakadni a Red Bull tehetségkutató programjából. Az eddigi példák alapján egyik változat sem ígér számára hosszú pályafutást az F1-ben, de Sainz a többi elkallódó fiatalnál jobban szerepel. Ennél viszont Ricciardót sokkal inkább az foglalkoztatja, hogy

Helmut Marko szerint a Red Bull akár 1,2 másodpercet is veszthet a bakui hosszú egyenesekben. „Remélem téved, mert az nagyon soknak tűnik” – mondta az ausztrál, aki szerint a Williams ellen 1 másodpercet még be tudna hozni a kanyargós szakaszokon, de a Mercedeseknél és a Ferrariknál is csak minimálisan lehet gyorsabb a kanyarokban is.

Rengeteg kanyar 2-es és 3-as fokozatban vehető be, és nagy leszorítóerőt igényelnek, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül az egyeneseket, még a 3-as kanyar után sem, ahol használhatjuk a DRS-t, mert az is nagyon hosszú. A 12-es kanyar után is nagyon sokáig megyünk padlógázzal. A kanyarok leszorítóerőt igényelnek, az egyenesek viszont egyáltalán nem. Holnap szerintem kompromisszumot kötünk, aztán meglátjuk, hogy milyen irányba indulunk el.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!