Sainz nem akar a Ferrarihoz vagy a Mercedeshez igazolni

Forma-1, Carlos Sainz, Scuderia Toro Rosso, Barcelona teszt
MONTMELO, SPAIN - MARCH 02: Carlos Sainz of Scuderia Toro Rosso and Spain during day two of F1 winter testing at Circuit de Catalunya on March 2, 2016 in Montmelo, Spain. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20160302-00332 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A Toro Rosso versenyzője a Red Bull színeiben szeretné megnyerni az első világbajnoki címét, de olasz lapértesülés szerint Daniel Ricciardo meghosszabbította a szerződését.

Max Verstappen látványos leigazolása és Danyiil Kvjat menesztése után is mozgás van a Red Bull színfalai mögött. A Sky Italia úgy értesült, hogy további két évre szerződtették Daniel Ricciardót, így a következő szezonokra megszilárdították a pilótafelállásukat. Ez rossz hír Carlos Sainznak, aki Kanadában azt mondta, a Red Bullnál képzeli el a jövőjét.

A Red Bullnál szeretne világbajnok lenni Forrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Peter Fox

„Ha jó munkát végeztem, a Red Bull mindig is szorított nekem helyet” – nyilatkozta a Sky Sportsnak. „Nem tudom, miért, de meggyőződésem, hogy ha jó eredményeket mutatok fel, akkor lesz helyem náluk, és velük fogok a világbajnoki címért küzdeni, mert ez a végső célom.”

„Sokan beszélnek a Mercedesről meg a Ferrariról, de az első világbajnoki címemet a Red Bull színeiben szeretném megnyerni, mert nagyon sokat adtak nekem. Ha választhatnék, hogy hol nyerjek először, biztosan a Red Bull lenne az, és remélhetőleg ez hamarosan meg is történik” – mondta.

Sainz nem tagadta, hogy szeretett volna Verstappen helyett a Red Bullhoz katapultálni,

de elismerte, hogy az ő tervei között sem szerepelt, hogy a szezon 5. futamát már a nagy testvér színeiben kezdje meg. „Amikor nem engem választottak, azt mondtam, ez nem az én problémám, még nem jött el az én időm. Teszem a dolgomat, mert pont ezt várja a Red Bull is, azt mondták, nekem is lesz esélyem. Én most csak erre koncentrálok.”

Sainz (balra) szombaton összetörte a Toro Rossót, de a futamon ismét remekül versenyzett, és a mezőny végéről indulva is pontot szerzett Forrás: AFP/2016 Getty Images/Dan Istitene

Bár a közvélemény elsősorban Verstappen szereplésére figyelt fel, Fernando Alonso menedzsere, Luis Garcia Abad az AS-nek azt mondta, hogy a két versenyző között „mindössze egy telefonhívásnyi” különbség alakult ki. Sainzról úgy vélte, hogy „érett, tehetséges, és vágyakozik egy nagy lehetőségre, amit meg is fog ragadni.”

Kanadában elterjedt a pletyka, hogy Sainz iránt a Renault is érdeklődne,

és Frederic Vasseur nem is cáfolta az értesülést. „Először azt kell tudnunk, hogy mi a helyzet a szerződésével, de nagyon érdekes versenyzőnek ígérkezik a jövőre nézve” – idézte a Marca, azonban Sainz jelenlegi főnöke, Franz Tost nem hiszi, hogy a Red Bull elengedné az ifjú versenyzőt. „Rengeteget pénzt és időt fektettek a jövőjébe, és nagyon magasan képzett pilóta” – mondta a Sky Sportsnak.