Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone megfenyegette őket, hogy jövőre kimaradhatnak a versenynaptárból, de a helyiek szerint ennek nincs jogi alapja. Azerbajdzsán közben legalább 5, de akár 10 évig is maradhat.

Folyamatos az adok-kapok Bernie Ecclestone és a versenyek rendezői között, egymást érik az üzengetések elsősorban Ecclestone oldaláról, mivel mindig több ország fogadná az F1-et, mint amennyinek reálisan hely jut. A 85 esztendős üzletember legutóbb, a Kanadai Nagydíjon a helyieket és a brazilokat fenyegette meg, hogy kiesnek a versenynaptárból, de az interlagosi futam rendezői nem féltik a helyüket.

„Az igazság az, hogy 2020-ig nincs jogi feltétele a szerződésbontásnak a rendezvény promóterével, az Interpubbal” – áll a Motorsport.com-nak eljuttatott közleményben. „Sao Paulo városa dolgozik a pályafejlesztési projekten Interlagosban. Ez a harmadik szakaszában jár, az idei versenyre kibővítjük a paddock területét, és javítjuk a csapatok munkafeltételeit.”

Nem kell aggódni Brazíliáért? Forrás: Mercedes GP

Joe Saward F1-es szakblogger szerint Ecclestone az argentinokat is megpróbálja rávenni az 1998-ban megszűnt versenyük feltámasztására, de Brazíliához hasonlóan náluk is gazdasági nehézségek akadályozzák a tervek megvalósulását. Az F1 ügyvezetője azonban az Auto Motor und Sportnak azt mondta, hogy „az idei lehet az utolsó verseny Brazíliában”, Argentína kapcsán pedig megjegyezte: „Attól félek, hogy nincs rá pénzük.”

Érdekesség, hogy Ecclestone a Las Vegasi Nagydíj lehetőségét is távolinak tartja. Bár udvari pályaépítője, Hermann Tilke cége már a nyomvonalat is megtervezte, Ecclestone nem hiszi, hogy akár már jövőre versenyt rendezhetnek a kaszinóvárosban. „Az amerikaiak sokat beszélnek, de aztán nem történik semmi” – mondta.

Kevés néző látja majd élőben az Európa Nagydíjat Bakuban Forrás: Majid Aliyev/Majid Aliyev

Felmerült egy dél-afrikai verseny ötlete is, de Ecclestone ennek sem jósol nagy jövőt. „Jó lenne, de Kyalami túl kicsi nekünk” – utalt a korábbi GP pályára.

Nincsenek viszont gondok a hétvégén először megrendezendő bakui futammal annak ellenére, hogy az Azerbaijan Business News szerint csak 18.500 (!) jegyet nyomtattak a nagydíjra „és még nem adták el mindet.” Ennek ellenére az azeriek lelkesedése nem csügged: a helyi sportminiszter Azad Rahimov elárulta, hogy „a versenyre kötött szerződés 5 évre szól, de jogunkban áll további 5 évre meghosszabbítani azt.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!