Vágólapra másolva!
A Kanadai Nagydíj után másfél órával odament hozzá, és röhögve felelősségre vonta, mert nem lassított a madarak miatt. Ő bezzeg tényleg elfékezte magát, amikor észrevette őket…

Kabaréba illő jelenet játszódott le a Kanadai Nagydíj első két helyezettje között másfél órával a verseny leintése után. Az ötödik montréali győzelmét arató Lewis Hamilton épp jókedvűen adott interjút a Sky Sportsnak, Muhammad Alira utalva bokszkesztyűként tekerve az öklére az Egyesült Királyság zászlaját, amikor a Johnny Herberttel beszélgetve arra sétáló Sebastian Vettel odalépett mellé, és heccelni kezdte. „Nem fékez az állatok kedvéért” – mondta Hamiltonról a riporternek, Simon Lazenbynek. „Emiatt jól kérdőre kellene vonnod.”

Egy fotón megörökítették, hogy Vettel meglepetésében tényleg elfékezte magát, amikor megpillantott maga előtt két madarat a pályán. „Megérkezek az első kanyarhoz, és látom ezt a hülye sirálypárt, ahogy teljes nyugalomban ülnek előttem az aszfalton” – mesélte nevetve. „Gyerünk már, az autóm piros, könnyű észrevenni! Nem úgy, mint a tiédet..."

Hamilton vette az adást, és vigyorogva azzal vágott vissza az ellenfelének, hogy előre megtervezte az egészet. „Tudod, hogy jóban vagyok az állatokkal, ugye?” – kérdezte. „Olyan vagyok, mint Dr. Dolittle, én szóltam nekik, hogy álljanak eléd.”

Vettel meglepődött a két sirályon, amelyek nem rettentek meg a feléjük száguldó Ferraritól Forrás: AFP/2016 Getty Images/Charles Coates

A Mercedes versenyzője meggyanúsította Vettelt, hogy csak ürügyet keres, amire ráfoghatja a vereségét, de ő ettől sem jött zavarba. „Elvégre autóversenyző vagyok, muszáj találnom valamilyen kifogást!” – élcelődött, és játékosan megszorongatta Hamilton nyakát. „Miért is győztél le ma?!”

A beszélgetés végül komolyabb mederbe terelődött, és Vettelnek sikerült kihúznia Hamiltonból, hogy a Ferrarihoz hasonlóan eredetileg a Mercedes is két kerékcserét tervezett. A maranellói istálló főnöke elismerte, hogy hiba volt ezt a stratégiát követni, de Vettel kiállt a csapata mellett.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!