Társoldalunk:

Sainz csukott szemmel vetődött a Bajnokok Falának

2016.06.11. 23:49

A Toro Rosso versenyzője tudta, hogy mindent bele kell adnia, ha meg akarja tartani a harmadik szabadedzésen elért 7. helyét, de az utolsó 200 méteren elszámította magát.

Baleset vetett véget Carlos Sainz időmérőjének Montrealban. A Toro Rosso versenyzője besokallt az utolsó sikánból kihajtva, és először autója jobb hátuljával, majd az elejével is nekiütközött a Bajnokok falának, így csak a 16. helyen végzett. Sainz az ütközés után elárulta, a Q1-ben látta, hogy nem elég gyors, ezért a Q2 elején "behunyta a szemét", és mindent beleadott.

„Az első három-négy kanyar után szinte repültem abban a körben. Láttam a kijelzőn, hogy már 3 tizeddel gyorsabb voltam, erre nem számítottam, és azt gondoltam, ezzel a körrel továbbjuthatok a Q3-ba. Az utolsó 200 méterig minden tökéletes volt, de akkor elkaptam a falat.”

Sainz a kör végén törte össze az autójátForrás: AFP/Paul Chiasson

Sainz azt mondta, „elszámította magát”, mert úgy gondolta, marad elég helye, hogy megcsúsztassa az autót, miközben a Toro Rosso eleje nem vesztette el a tapadását. „Nyilvánvalóan csalódott vagyok, mert az egész hétvégén jó formában voltam, elég nagy szívás ilyen hibát elkövetni” – összegzett Sainz, aki úgy vélte, akár Fernando Alonsót is kiszoríthatta volna a Q3-ból, ha be tudja fejezni a körét.

„Elnézve, hogy Alonso milyen idővel jutott be a Q3-ba… Elég jól indultak nálam a dolgok, ezért is kockáztattam, mert úgy voltam vele, hátha nem tudom megismételni a köridőt a második etapban. Ha van olyan pálya, ahol nincs vesztenivalónk, akkor ez az, mert nem számítottunk arra, hogy gyorsak lehetünk. Talán a Q2-ben túlságosan is komolyan vettem ezt a hozzáállást.”

Miután Danyiil Kvjat is csak a 13. lett, és az orosz versenyző még három rajthelyes büntetést is hozott Monacóból, Sainz a 15. kockából indulhat, míg Kvjat a 16. helyről kezdi majd meg a Kanadai Nagydíjat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!