Vágólapra másolva!
A Mercedes szerint a világbajnoki címvédőnek nagyon jót tett, hogy az idei szezon során először győzni tudott, de Toto Wolff elismerte, hogy egy jó adag szerencsére is szükségük volt.

Megfordult a Mercedes versenyzőinek szerencséje az egy héttel ezelőtt rendezett Monacói Nagydíjon: miután az idén eddig mindig Lewis Hamiltont húzta még az ág is, az utcai pályán a brit pilóta ünnepelhetett szerencsés győzelmet, miközben Nico Rosbergnek gondjai akadtak, és értékes pontokat vesztett a világbajnokságban. Hamilton szerint idő kérdése volt, hogy forduljon a kocka csapaton belül.

Elkerülhetetlen, hogy a mérleg nyelve mindkét irányba elmozduljon” – jelentette ki a kétszeres monacói győztes. „A miénk a legnagyszerűbb csapat, de az ellenfeleink nagyobb nyomást fejtenek ki, mint valaha, ezért fontos, hogy összetartsunk, és javítsunk a gyengeségeinken.”

Hamilton nem keseredett el a nehéz időszak alatt sem Forrás: AFP/Pascal Guyot

Hamilton kijelentette: „Bebizonyítottam, hogy ugyanolyan erős vagyok, mint amilyen mindig is voltam, és az is maradok az év végéig, úgyhogy már várom a következő fordulót. Montreal mindig is jó pálya volt számomra, és remélhetőleg tündökölhetek majd, ahogy már az első alkalommal is tettem, amikor ellátogattam oda” – utalt arra, hogy

Hamilton 2007-ben pályafutása első Kanadai Nagydíját rögtön megnyerte.

A brit pilóta 24 pontra csökkentette hátrányát a világbajnoki pontversenyben Rosberg mögött, aki simán megnyerte a szezon első négy versenyét, majd Hamilton kiütötte, aztán a várakozásoktól elmaradt a tempója a monacói esőben. A pontverseny éllovasa azonban nem csügged, és újabb sikerre készül a pályán, ahol Paddy Lowe, a Mercedes technikai vezetője szerint élete egyik legjobb teljesítményét nyújtotta, amikor 2014-ben fékhibás autójával is a 2. helyen ért célba.

Rosberg annyira lassú volt Monacóban, hogy kénytelen volt elengedni Hamiltont Forrás: AFP/Valery Hache

„A csodálatos szezonkezdet után is számítottam arra, hogy lesznek nehéz versenyeim, és erre fel is készítettem magamat. Ilyenkor segít a tapasztalat. Az előző nagydíjon remélhetőleg egyben leszámoltam az összes balszerencsével, úgyhogy csak előre tekintek” – nyilatkozta Rosberg.

Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója elárulta, a csapat vegyes érzésekkel hagyta el Monacót, mert bár Hamilton győzelme pont „az volt, amit az orvos felírt neki”, Rosbergnek nehéz délutánja volt, és a Red Bull „nagyon valós fenyegetést” jelentett a győzelemre. Wolff elismerte, hogy a jó taktika és Hamilton tempója mellett „még nagyobb adag szerencsére” is szükség volt, hogy zsinórban negyedik alkalommal is nyerni tudjanak Monacóban.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!